Oglasila se i Zvezda: Nadamo se da navijači Partizana neće izazvati incidente

GS
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se danas saopštenjem u kojem izražava nadu da će Partizan, koji je organizator predstojećeg derbi meča 12. kola Evrolige, obezbijediti sve uslove da ova utakmica protekne u sportskom ambijentu.

Prvi "vječiti derbi" beogradskih klubova u istoriji Evrolige biće odigran u četvrtak od 20.30 časova u "Štark areni", a domaćin ovog duela biće Partizan.

"Crno-bijeli" su ranije danas objavili da je na osnovu procjena i preporuka bezbjednosnih struktura odlučeno da na ovoj utakmici ne bude navijača Crvene zvezde.

Crvena zvezda tvrdi da je kao gostujući klub dužna da iznese "isključivo činjenice".

"Crvena zvezda nije imala bilo kakvu komunikaciju sa organizatorom utakmice o prisustvu svojih navijača u 'Štark areni'. Po zakonu o bezbednosti i kao zaključak zajedničkog sastanka bezbednosti na kome su u utorak prisustvovali predstavnici oba kluba, ali i sve nadležne službe zadužene za bezbednost, za organizaciju utakmice isključivo je odgovoran domaćin", navode iz Crvene zvezde.

"Crveno-bijeli" ističu da nisu dobili nikakav kontigent karata za dalju distribuciju svojim navijačima i dodaju da nisu imali bilo kakav kontakt, koji je, kako tvrde u ovom klubu, uobičajen kao formalna ili neformalna komunikacija evroligaških timova u tim slučajevima.

"Sve odluke o puštanju karata u slobodnu prodaju, pa kasnije povlačenje te odluke, doneo je isključivo i samostalno Partizan. Crvena zvezda nema nikakvu informaciju o eventualnom organizovanju naših navijača i njihovom prisustvu ovoj utakmici. Zato sve 'informacije', koje se pojavljuju u javnosti tim povodom smatramo tendencioznim, kako bi se potpuno nepotrebno podigla tenzija pred ovu utakmicu", dodaje se u saopštenju Crvene zvezde.

Srpski i regionalni šampion očekuje da predstojeći meč prođe u fer i sportskoj atmosferi.

"Sve kontradiktorne najave Partizana kao domaćina i predsednika tog kluba prethodnih dana, čine se kao unapred ograđivanje od eventualnih incidenata na utakmici, i pokušaj prebacivanja odgovornosti sa organizatora i njegovih navijača na pristalice Crvene zvezde. Za Crvenu zvezda predstojeći duel je ništa drugo do utakmica 12. kola Evrolige. Nadamo se da će Partizan organizovati utakmicu u skladu sa pravilima Evrolige, kao i da će pristalice 'crno-belih' sportski navijati i neće izazvati incidente, ugrožavati igrače i stručni štab Crvene zvezde. Nadamo da će utakmici moći da prisustvuju svi oni koji su kupili karte za ovaj meč", ističu, između ostalog, u Crvenoj zvezdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana