Novo lice na treningu Slavije: Toromanović pojačao “sokolove”

S. K.
Novo lice na treningu Slavije: Toromanović pojačao “sokolove”

ISTOČNO SARAJEVO - Rukometni reprezentativac BiH, Muhamed Toromanović, napustio je ekipu Bosne iz Visokog i pristupio redovima Slavije iz Istočnog Sarajeva. On se na ovaj korak odlučio iz privatnih razloga, ali nema nikakve sumnje da će njegovo iskustvo mnogo značiti ekipi koju sa klupe predvodi Goran Tomić u proljećnom dijelu Premijer lige.

 

- Napravili smo veliki posao jer svi znamo ko je i kakav kvalitet posjeduje Muhamed Toromanović. Sigurno je da ćemo sa njim podići igru naše ekipe na mnogo viši nivo, kako u napadu, tako i u odbrani. Vjerujem da će se brzo uklopiti u naš sistem rada te da će naši sadašnji prvotimci uz njega još da napreduju. On je naše prvo pojačanje ove zime, pokušaćemo da angažujemo još poneko, a prevashodno nam je cilj da angažujemo neko kvalitetno rješenje na jednoj vanjskoj poziciji. Ako to uspijemo, onda ni naš cilj za proljeće, priključak sa gornjim dijelom tabele, ne bi bio neostvariv - istakao je trener “sokolova”, Goran Tomić.

Iskusni kružni napadač rođen je 1984. godine u Cazine gdje je i započeo karijeru dok je promijenio veliki broj klubova pa je nastupao za sarajevsku Bosnu, danski Kolding, poljsku Vislu, Kretej iz Francuske, Gračanicu i Bosnu iz Visokog. Za reprezentaciju BiH debitovao je 2003. godine sa kojom je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana