Novica Veličković rekorder po broju nastupa za Partizan: O ovom nisam smio ni da maštam

Agencije
Novica Veličković rekorder po broju nastupa za Partizan: O ovom nisam smio ni da maštam

BEOGRAD - Iako je za Košarkaški klub Partizan tokom više od 70 godina igralo mnogo legendarnih košarkaša ime sadašnjeg kapitena Novice Veličkovića biće zapisano u istoriji i proći će dosta vremena dok neko nadmaši njegov rekord.

Utakmica ABA lige protiv FMP-a Veličkoviću je bio 472. nastup u “crno-bijelom” dresu čime je na vrhu vječne liste prestigao Petra Božića sa kojim je jedno vrijeme bio saigrač, a onda mu je ovaj bio i trener.

Saigrači su mu “čestitali” sa pobjedom od 30 poena razlike (87:57), a momak rođen u Beogradu 1986. godine još kao kadet 2001. godine postao je član kluba iz Humske da bi dvije godine kasnije postao juniorski prvak Srbije i Crne Gore dok mu je Duško Vujošević dao prve minute u seniorskom timu tokom sezone 2004-05.

Već tada to je bio nagovještaj velike karijere i svoj prvi angažman u Partizanu krunisao je titulom “Zvijezda u usponu Evrolige” koju je dobio 2009. kada je postao član Real Madrida.

Tri godine u glavnom gradu Španije nisu bile ono što je on očekivao iako je imao nekoliko dobrih partija da bi povratak na veliku scenu tražio u Megi 2013, zatim je igrao za Bamberg i Trabzon da bi od 2015. ponovo u klubu u kojem je sve počelo. 

- Sreća, ljubav i ponos! To su stvari koje osećam dok gledam, čitam i polako shvatam da se nešto o čemu nisam smeo ni da maštam, ostvarilo! Važnije od rekorda je to što smo postigli važnu pobedu i vreme je da već narednog dana gledamo u ono šta nas čeka - napisao je Veličković na “Instagramu”.

Čestitke povodom podviga stizale su sa svih strana, među kojima su se našli predsjednik kluba Ostoja Mijailović, bivši saigrači Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Džok Lendejl, Bandža Si, aktuelni saigrači, napadač Fjorentine Dušan Vlahović... 

- Meni ovo nenormalno znači. Već dugo, iskreno, o ovome razmišljam i ono… Da kaže čovjek, ostvarenje nekog sna. Sad sam podijelio i sa saigračima, doduše, stranci nisu bili toliko upoznati, ali za mene jako velik momenat, tako da…j**i ga - rekao je emotivni Veličković.
Nakon što je uzeo dah, nastavio je.

- Da ne psujem. Od 15. godine sam sanjao da uđem u prvi tim, pa onda sve ostalo, tako da… eto - bilo je sve što je Veličković mogao da kaže.
Protiv FMP-a odigrao je 11 minuta i postigao pet poena dok je Partizan ostao na prvom mjestu tabele sa skorom 13:3, a ovo mu je bila deveta pobjeda u nizu, a naredno iskušenje imaće u utorak na gostovanju kod Darušafake u trećem kolu top 16 faze Evrokupa.

 

5
puta prvak Srbije

4
puta osvojio Kup Radivoja Koraća

3
puta prvak ABA lige

1
srebro sa Srbijom na EP
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana