Novaku nagrada Beograda, australijski sportisti dobrodošli

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić predložiće Novaka Đoković za najveće gradsko priznanje Nagradu grada Beograda u oblasti sporta.

Vesić je danas za TV Pink rekao da je Novak tu nagradu zaslužio odavno, i objasnio da je to najviša nagrada koju jedan Beograđanin može da dobije od svog grada.

Ocenio je da je Novak najveći sportista Srbije svih vremena i trenutno najveći sportista planete.

Govoreći o dolasku Đokovića u Beograd Vesić je rekao da svi očekuju te da se kao prijatelj nada da će teniser izaći jači iz ove situacije.

"Već je pobednik. A ova odluka australijskih vlasti je politička", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da je odluka o proterivanju Novaka zasnovana na rasizmu i mržni prema teniseru, te dodao da je se ne bi tako ponašali da je Ðoković iz neke veće zemlje.

"To je bedan pokušaj da se spreči 10. put osvoji Australian open. Osvojiće on druge grenslemove, a ovo će ostati sramota Australije", rekao je Vesić i dodao da je reč o fašističkom ponašanju vlade Australije.

On je naglasio da se prema košarkašicama Australije koje 12. februara u Beogradu igraju, kao ni sa atletičarima te zemlje koji će u martu doći u Srbiju na svetsko dvoransko prvenstvo, niko neće na sličan način ponašati.

" Svaki građanin sveta je dobrodošao. Srbija je zemlja gostoprimstva", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana