Navijači u Crnoj Gori objavili čitulju fudbalu: Uvijek ćemo ga čuvati od zaborava

GS
Navijači u Crnoj Gori objavili čitulju fudbalu: Uvijek ćemo ga čuvati od zaborava

PODGORICA - Evropska fudbalska javnost generalno je duboko razočarana i potresena nakon zvaničnog formiranja evropske Superlige smatrajući da je to put kojim će fudbal izgubiti smisao, a iz Crne Gore dolazi nam zanimljiv primjer kako je grupa navijača "sahranila" ovaj sport.

Naime, u tamošnjim dnevnim novinama objavljena je čitulja u kojoj je napisano "pokoj duši najpopularnije sporedne stvari na svijetu" uz prigodnu fotografiju lopte.

"Tužnim srcem javljamo da je poslije duge i teške krize, izazvane nezajažljivom glađu bogatih za novcem, iz naših srca otrgnut nikad prežaljeni nogomet. S neizrecivim bolom u našim dušama, uvijek ćemo ga se sjećati, o njemu besjediti i nepotkupljivo čuvati od zaborava", piše u čitulji.

Potpisnici ove kratke poruke su izvjesni Neli, Tigre, Pesak, Mika, Dajo, Zeko i Dujo, nogometni zaljubljenici koji očigledno ne mogu prihvatiti nedvosmisleno odvajanje bogatih od siromašnih u nogometnom svijetu. I jasno, potpuno su u pravu, jer ovo je posljednji čin odvajanja evropskog nogometa od lokalnog ka globalnom.

Evropska Superliga je projekt budućnosti koji će svjetlo dana ugledati gotovo izvjesno u narednih pet godina, s ovim ili nekim drugim nazivom, čini se da više nije ni bitno. 

Zvučalo sentimentalno ili ne, fudbal nakon ovakvog udarca više nikada neće biti isti.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana