Nakon prekida i indidenata košarkaši Zvezde pobijedili Partizan

Tanjug
Nakon prekida i indidenata košarkaši Zvezde pobijedili Partizan

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su sinoć na svom terenu ekipu Partizana rezultatom 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9), u derbi meču osmog kola regionalne ABA lige.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Luka Vildoza sa 19 poena, dok je Nemanja Nedović dodao 17. U timu Partizana najbolji je bio Janis Papapetru sa 15 poena, dok je Dante Egzum dodao 14.

Partizan je prvi na tabeli ABA lige sa sedam pobjeda i jednim porazom. Crvena zvezda ima skor od šest pobeda i jedan poraz i meč manje.

Utakmicu je pored dobre igre Crvene zvezde obilježio i prekid, koji se dogodio u finišu prve četvrtine. Meč je bio prekinut oko 40 minuta, a nastavljen je pošto je ispražnjen dio tribine sa navijačima Crvene zvezde. Na ovom duelu nije bilo navijača Partizana.

Oba tima su ušla sigurno u meč, a sudije su u prvih pet minuta nekoliko puta upozorovale navijače da ne ubacuju tvrde predmete na teren. Partizan je u petom minutu poveo 11:8, a "crno-bijeli" su održavali prednost od jednog do četiri poena do desetog minuta.

U 10. minutu prekinut je meč zbog ubacivanja predmeta na teren, pošto su navijači Crvene zvezde bili nezadovoljni sudijskim odlukama.

Prije prekida košarkaš Crvene zvezde Nikola Ivanović pao je na teren posle duela sa igračem Partizana Zekom Ledejom. Sudije su prvobitno dosudile faul u napadu, navijači domaćeg tima su ubacivali tvrde predmete na teren, a glavni sudija Davor Javor prekinuo je utakmicu i pozvao kolege Josipa Radojkovića i Marka Mustapića u svlačionicu.

Ivanović je morao da napusti teren pošto se povrijedio, a meč je nastavljen tek kada je ispražnjen jedan deo tribina. Sudije su potom gledale snimak, a onda je dosuđen faul Ledeju. Crvena zvezda je prvu četvrtinu dobila rezultatom 20:18.

Partizan je serijom 7:0 poveo 25:20 na startu druge četvrtine, a potom se igralo poen za poen. "Crveno-bijeli" su u 15. minutu smanjili vođstvo gostiju na 36:34, ali je Partizan samo dva minuta kasnije uvećao prednost na 43:37. Crvena zvezda je zaigrala angažovanije u finišu prvog poluvremena, koje je dobila rezultatom 49:48.

Crvena zvezda je serijom 9:0 na startu treće četvrtine stigla do vođstva 58:48, a košarkasi Partizana duže od tri minuta nisu uspjeli da se upišu u strelce. "Crno-beli" su u 28. minutu prišli na 63:61, ali je domaći tim u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom od 70:65.

Crvena zvezda je u posljednjoj četvrtini uvećala prednost i zasluženo je stigla do pobede. Ovo je bila peta uzastopna pobjeda "crveno-belih" u svim takmičenjima, odnosno od kada je ekipu preuzeo novi trener Duško Ivanović.

Crvena zvezda će u narednom kolu gostovati Studentskom centru, dok će Partizan dočekati Budućnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana