Najbolji šahisti svijeta će posjetiti Beograd u martu 2022. godine

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - U Beogradu će od 5. do 22. marta iduće godine biti organizovan svjetski šahovski turnir "Grand pri", dogovorili su danas u Beogradu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Svjetske šahovske federacije (FIDA) Arkadij Dvorkovič.

Na sastanku je bilo riječi o najvažnijim svjetskim šahovskim događajima iz kalendara Fide, kao i detaljima saradnje Skolkovo fondacije i Srbije.

Vučić je istakao da postoji niz oblasti u kojima Srbija i Skolkovo fondacija imaju zajednički interes i prostor za razvijanje saradnje.

Posebno su aktuelni projekti u IT oblasti i u oblasti usluga u zdravstvu, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Ova saradnja je posebno aktivirana posljednje dvije godine u saradnji
sa Vladom Srbije i Privrednom komorom Srbije.

Tokom 2020. godine 12 srpskih startap kompanija učestvovalo je u "Indivudual softlending programu".

Dvorkovič je istakao da su Vlada Srbije i Fond "Skolkovo" potpisali Memorandum o saradnji u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja.

On je naglasio da se mogućnosti saradnje odnose na razmjenu iskustava u formiranju inovacione infrastrukture, saradnju "Skolkova" sa tehnološkim parkovima u Srbiji, saradnju obrazovnih i naučno-istraživačkih institucija Srbije i univerziteta "Skolteh".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana