Mnogo velikih fudbalera na memorijalnoj utakmici za Gorana Bunjevčevića

B92
Mnogo velikih fudbalera na memorijalnoj utakmici za Gorana Bunjevčevića
Mnogo velikih fudbalera na memorijalnoj utakmici za Gorana Bunjevčevića

Veliki broj bivših fudbalera učestvovao je u memorijalnoj utakmici u čast preminulog Gorana Bunjevčevića, a susret timova Zvezde i prijatelja završen je 6:6.

"Sva ova imena govore o tome ko je Bunja zapravo bio i koliko svi imamo ogromno poštovanje prema njegovoj porodici", izjavio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić za Arenu u Staroj Pazovi.

Strijelci za Zvezdin tim bili su Mihajlo Pjanović, Milenko Aćimović, Nikola Žigić, Dejan Ilić, Branko Bošković i Petar Bunjevčević. Po dva gola za priajtelje dali su Andrija Delibašić i Milivoje Ćirković, jedan Marko Pantelić, dok je Ivan Vukomanović dao autogol.

Darko Kovačević, koji je zamjenio Bunjevčevića na mestu sportskog direktora FSS-a, rekao je da tradicija treba da se nastavi.

"Ova tradicija treba da se nastavi, da se Bunjevčević ne bi zaboravio. Bio je veliki čovek i veliki fudbaler. Bunja mi je bio dobar prijatelj. Emotivan sam jer nedostaje, mnogo", rekao je Kovačević.

Bunjevčević, nekadašnji fudbaler između ostalog Crvene zvezde i Totenhema, umro je u junu prošle godine.

"Bio je odličan igrač, dobar kapiten, prvržen klubu. Bio je dobra ličnost, zato je bio i kapiten. Imao je nesreću da mu život bude zaista prekratak", rekao je počasni predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

Memorijalnu utakmicu u Staroj Pazovi igrale su brojne bivše zvijezde srpskog, ali i svetskog fudbala, poput Dejana Savićevića, Dejana Stankovića i drugih.

"Život nas je sve razdvojio na mnogo strana i okupili smo se svi u njegovu čast", kazao je Dejan Stanković.

"Došli smo da izrazimo poštovanje prema Goranu, da se on ne zaboravi", rekao je Dejan Savićević, nekada fudbaler Zvezde, a sada predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Tim prijatelja činio je veliki broj bivših fudbalera Partizana, Zvezdinog "vječitog" rivala, a prisutan je bio legendarni Predrag Mijatović.

"Skupili smo se da se prisetimo svega onoga što nam je Bunja doneo. Sjajan čovek i fudbaler, kao i osoba od koje se moglo mnogo toga naučiti. Treba da shvatimo da život traje kratko i da treba uživati u njemu", rekao je Mijatović.

Igrao je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, kao i nekoliko ljudi iz svijeta muzike i televizije. Po završetku utakmice Dejan Stanković je uručio pehar Minji Bunjevčević, Goranovoj ćerki.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana