Milutinov sa “armijom” nišani trofej

G.S.
Milutinov sa “armijom” nišani trofej

MOSKVA - Poslije tri godine CSKA će imati srpskog košarkaša u timu jer je Nikola Milutinov dogovorio trogodišnju saradnju sa Moskovljanima.

Tokom posljednje dvije decenije Srbi su sa mnogo uspjeha nosili dres slavnog kluba i sa njim osvajali titule, a najdublji trag ostavio je Miloš Teodosić, koji je godinama bio prvi igrač “armije”. Jedno vrijeme sa Nenadom Krstićem činio je odličan tandem, a pored njih dvojice u različitim periodima nastupali su Boban Marjanović, Vladimir Micov, Zoran Erceg i Dragan Tarlać.

Dvadesetpetogodišnji srpski reprezentativac napustio je Olimpijakos poslije pet godina, gdje je bio jedan od najboljih igrača i u nedavno prekinutoj sezoni Evrolige prosječno je bilježio deset poena i sedam skokova, uz šut iz igre od 65 odsto. Milutinov će biti prvi centar Moskovljana nakon odlaska Kajla Hajnsa u milansku Olimpiju i otkaza Kostasu Kufosu, koji tokom minule sezone nije opravdao očekivanja po dolasku iz NBA lige. To znači da će ponajbolji centar Evrope imati priliku da dođe do trofeja Evrolige koji mu je izmicao noseći crveno-bijeli dres kluba iz Atine. Ostanak na Starom kontinentu znači da San Antonio nema planove za njega u narednom periodu, mada ostaje mogućnost da 26. pik sa drafta 2015. godine pređe u NBA ligu.

- Posle pet godina igranja za Olimpijakos vreme je za novi korak u mojoj karijeri. Sve odluke koje sam donosio su bile manje ili više teške, ali ova nije. Ovo je klub sa velikom tradicijom, sa predsednikom koji živi za svoj tim, sa trofejnim trenerom i odličnom organizacijom i iz lepe i moćne Moskve. Počastvovan sam što ću biti igrač CSKA. Svestan sam odgovornosti koju to sa sobom nosi, kao i ciljeva koji idu uz ime ovog kluba. Ne mogu dočekati da počnemo, vidimo se uskoro u Moskvi - rekao je Milutinov nakon potpisivanja ugovora.

Trener ekipe Dimitris Itudis zadovoljan je angažovanjem Milutinova, istakavši da je on već pokazao da je jedan od najboljih i najznačajnijih centra u Evropi.

- Kada smo razgovarali, Nikola je naveo da je motivisan da brani boje CSKA i da želi da to dokaže navijačima. Igraće na istoj poziciji na kojoj su igrala velika imena, spreman je za taj izazov. Vjerujem da će se dokazati, a nadam se da će ga zdravlje  poslužiti - kazao je grčki stručnjak, koji je 2016. i 2019. sa “armijom” osvojio Evroligu.

 

Hajns

Američki košarkaš Kajl Hajns napustio je CSKA nakon sedam godina i prešao u milansku Olimpiju.

- Osjetio sam da mi je potrebna promjena. Moskva je bila dom moje porodice prethodnih sedam godina i trebao mi je novi izazov, što ću sigurno imati u Milanu. Olimpija je bila veoma zainteresovana da me dovede. Rekao sam sebi da ću otići u Milano ako odlučim da napustim CSKA. Upoznat sam sa trenerom Mesinom jer je to bio moj prvi trener u CSKA - kazao je Hajns.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana