Milan Tomić, trener Crvene zvezde: Uvijek će biti nezadovoljnih

Agencije
Milan Tomić, trener Crvene zvezde: Uvijek će biti nezadovoljnih

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde sa kamatom su se revanširali Primorskoj za poraz u četvrtfinalu Superkupa ABA lige prije desetak dana, jer su u prvom kolu regionalnog takmičenja slavili rezultatom 90:64 (28:21, 17:3, 28:24, 17:16).

Susret šampiona ABA lige i Druge ABA lige, koji je debitovao u višem rangu, nije bio rezultatski zanimljiv jer je domaćin od starta krenuo silovito i nije ništa želio da prepusti slučaju, pa se čini da je naučio lekciju iz prvog meča nakon kojeg je trener Milan Tomić rekao da njegov tim ne može da igra po sistemu “lako ćemo”.

Tomić nije želio mnogo da govori o pobjedi i naglasio je da se okreću susretu sa Fenerbahčeom u drugom kolu Evrolige, koji je na rasporedu prekosutra u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

- Hteo bih da čestitam svojim igračima na pobedi. U četvrtak imamo utakmicu sa Fenerbahčeom - kratko je rekao Tomić.

Uslijedilo je pitanje koliko je teško rasporediti minutažu da svi budu zadovoljni.

- Teško je da u jednom timu imate sve zadovoljne, tada nećemo imati rezultat. Neko će uvek biti nezadovoljan - rekao je trener “crveno-bijelih”.

Uslijedilo je pitanje o uklapanju Derika Brauna u tim i da li je spreman.

- Uklopiće se. Spreman je 100 odsto. Odigrao je odličnu utakmicu. Sigurno je da može mnogo bolje, a i cela ekipa može bolje - zaključio je Tomić.

Zvezda je vrlo dobro igrala pred praznim tribinama “Pionira” jer izdržava kaznu zbog incidenata na meču sa Budućnosti, a predvodio ju je Lorenco Braun sa 18 poena i deset skokova, Ognjen Dobrić postigao je 13, Džejms Gist 11, dok je Mohamed Faje ubacio deset poena.

- Igrali smo čvrsto i ovo će biti sjajna godina ako održimo ovu igru. Naporno radim svakog dana, a imam i podršku saigrača. To je suština svega - kazao je Lorenco Braun, koji je bio dosta kritikovan zbog slabijih partija.
 

Budućnost

Posljednji meč prvog kola sinoć su odigrali Krka i FMP, dok je Budućnost na svom terenu bila bolja od Zadra rezultatom 93:80.

Danilo Nikolić ubacio je 14 poena za pobjednika, dok su po 13 dodali Zoran Nikolić, Suad Šehović i Skot Bamfort. Kod gostiju Brajon Alen bio je najbolji sa 16 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana