Marko Simonović za “Glas Srpske” poslije trećeg dolaska u Crvenu zvezdu: Najljepše kod kuće

Milan Zubović
Marko Simonović za “Glas Srpske” poslije trećeg dolaska u Crvenu zvezdu: Najljepše kod kuće

BEOGRAD - Srpski košarkaški reprezentativac Marko Simonović treći put u karijeri postao je član Crvene zvezde.

Iskusni 34-godišnji košarkaš, nekadašnji kapiten, potpisao je dvogodišnji ugovor i vraća se na mjesto najvećih klupskih uspjeha. Za Zvezdu je igrao u dva navrata (2012-2014 i 2015-2017) i osvojio sedam trofeja - dvije titule ABA lige, dvije titule prvaka Srbije i tri Kupa Radivoja Koraća), te bio akter nekih nezaboravnih utakmica u Evroligi.

- Treći put sam u Zvezdi jer je kod kuće uvek najlepše. Obući dres jednog kluba tri puta tokom karijere je zaista velika čast i hvala treneru i predsedniku što su mi je ukazali. Kada me pitaju kako je došlo do saradnje i zašto si se vratio odgovaram sa “zašto ne” - izjavio je Simonović za “Glas Srpske”.

U Zvezdi ga je prvo trenirao Vlada Vukoičić, potom Dejan Radonjić sa kojim je imao najdužu saradnju dok će sada prvi put sarađivati sa Sašom Obradovićem kojeg odlično poznaje, a mnogo puta je igrao protiv timova koje je on vodio.

- Jako se radujem dolasku Obradovića jer je sjajan trener, čovek, veliki profesionalac koji ima iskustvo vođenja ekipe u Evroligi. Sigurno je da će doneti mnogo novih kvalitetnih stvari, a uz to je veliki zvezdaš - istakao je Simonović.

On je peto pojačanje ekipe, a prije njega stigli su Lendri Noko, Džordan Lojd, Kori Volden i Lengston Hol.

- Poznajem igračke kvalitete prve trojice protiv kojih sam igrao, jedino nisam upoznat sa Holom, ali sudeći po načinu selekcije igrača verujem da je i on odličan igrač. Svi su sjajni ljudi koji znaju da igraju košarku tako da će moj posao, kao i posao starosedelaca, da im pomognemo da se uklope te daju maksimum biti mnogo olakšan. Verujem da će mnogo dobrog doneti ekipi - naglasio je Simonović.

Nije imao poseban komentar na prelazak Voldena iz Partizana kao i odlazak nekadašnjeg saigrača Nemanje Dangubića u redove “crno-bijelih”.

- Toga je bilo i biće. Svi smo profesionalci i volimo klubove za koje igramo, ali u današnje vreme kada je sve manje klubova i kada finansijska kriza donekle mogu da razumem takve poteze. Ipak, ne bih želeo mnogo da pričam o tome da ne bih bio pogrešno shvaćen - kazao je Simonović.

Prošle sezone nije igrao u Evroligi koja ću od iduće jeseni činiti iste ekipe kao i prošle koja je prekinuta.

- Sezona će samo biti ponovljena i biće zanimljivo mada ćemo videti šta će se dešavati. Neizvesno je hoće li biti navijača i hoćemo li igrati u normalnim uslovima kao pre. Spremićemo se kao da je sve  u najboljem redu, krenućemo sa radom u planiranom terminu i davati maksimum na treningu pa će ćemo videti kako dalje - dodao je Simonović.

Karijera

Sa reprezentacijom Srbije osvajao je srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama u Riju. Prošlu sezonu započeo je u ekipi Cedevita Olimpije, a završio u španskoj Unikahi iz Malage, dok je prethodne dvije sezone nastupao za ruski Zenit iz Sankt Peterburga. Tokom karijere igrao je za Hemofarm, Budućnost, Ostende, Albu i Ortez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana