Marko Ivović, odbojkaš Srbije: Biće dana za odmor, u glavi nam je Bari

Dušan Repija
Marko Ivović, odbojkaš Srbije: Biće dana za odmor, u glavi nam je Bari

Pale - I dok mnogi sportisti jedva čekaju ljeto kako bi se odmorili i napunili baterije za iskušenja u novoj sezoni, odbojkaši Srbije svakodnevno prolijevaju litre znoja na Palama da bi što spremnije dočekali dva velika izazova.

Prvi je i najvažniji u ovoj godini, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji počinje 9. avgusta u Bariju, a osim domaćina Italije, rivali Srbiji biće Kamerun i Australija. Nedugo poslije toga zakazano je i Evropsko prvenstvo na kojem Srbija brani bronzu. Zato je od izuzetne važnosti da bazične pripreme budu odrađene što je bolje moguće.

- Biće dana i vremena za uživanje, sada je bitno samo da ostvarimo cilj. Sve ovo radimo iz ljubavi, a svi znamo da u ljubavi nema prepreka. Ne nedostaju nam druge stvari, znamo svoj cilj i želimo da iskoristimo prvu meč loptu - rekao je odbojkaš Srbije Marko Ivović.

Kako samo pobjednik turnira u Bariju vadi vizu za Tokio, pitanje koje se samo po sebi nameće jeste kako savladati naciju koja najviše voli i cijeni odbojku i to na njenom terenu. Ovi momci to znaju, jer su i prošle godine očitali lekciju “azurima” na Svjetskom prvenstvu, ali to nije bilo dovoljno za medalju.

- Dobili smo ih prošle godine sa 3:0, oni nas pretprošle isto tako, ali je to odavno istorija i ti mečevi više ništa ne znače. Grupa je sa jedne strane teška, a sa druge možda i lakša od ostalih kada izuzmemo Italijane. Oni su sigurno favoriti jer su domaćini i jako dobra ekipa, polažu sve u taj turnir, ali i mi imamo svoju računicu. Propustili smo prošle Igre i znamo koliko smo bili tužni, pa bih voleo kada bismo sve rešili u Bariju. Ima i turnir na kojem će učestvovati drugoplasirane selekcije sa ovog turnira, ali smo se opekli na njemu prošli put pa bi bilo dobro kada bismo izbegli reprizu - kazao je Ivović.

Fizička priprema biće jedan od ključnih faktora za sve napore, pa su u stručnom štabu Srbije angažovali čuvenog profesora Vladimira Koprivicu.

- Sport je postao surov, ni sam ne znam koliko odigramo utakmica u jednoj godini, ali verujem da brojka dobrano premašuje 60. Zato je priprema jako važna, a sa profesorom Koprivicom i njegovim timom mislim da smo dobili nešto što do sada nismo imali. Verujem da će nas mimoići i povrede kako bi sve proteklo onako kako zamišljamo - zaključio je odlični primač servisa.

 

 

Otvoreni trening

Kao i prethodne dvije godine, selektor Nikola Grbić odlučio je da u znak zahvalnosti za gostoprimstvo pozove sve mještane i ljude iz regije da dođu na trening i gledaju najbolje odbojkaše Srbije. On počinje večeras u 18 časova u sportskoj dvorani “Peki”, a sudeći prema dosadašnjim iskustvima, na tribinama će se okupiti više od 2.000 navijača Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana