Marko Gobeljić, fudbaler Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Šutiramo 20 puta, a kažu da se branimo

Milan Zubović
Marko Gobeljić, fudbaler Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Šutiramo 20 puta, a kažu da se branimo

Beograd - Fudbalski dušebrižnici prigovaraju da Crvena zvezda igra dosta defanzivno na evropskoj sceni dok desni bek “crveno-bijelih” Marko Gobeljić uopšte ne dijeli to mišljenje, već je istakao da se njegova ekipa voli nadigravati sa protivnicima.

Njegova forma bila je u padu posljednjih sedmica, kao i nekolicini njegovih saigrača, da bi u pobjedi protiv Olimpijakosa bio među najboljim pojedincima beogradskog tima. Kontrolisao je situaciju uz desnu aut liniju i protivnici se nisu naigrali pokraj njega, dok je imao dosta uspješnih izleta u napad čime je pokazao da se vraća u prepoznatljivu formu. To je posebno bilo vidljivo u drugom poluvremenu pomenutog meča kada je Zvezda iz dobre igre postigla tri gola i došla do pobjede.

- Igra u drugom poluvremenu je ona kakvu trener traži od nas. Volimo da imamo loptu u nogama i napadamo, iako se u javnosti stvorila slika da se branimo na svakoj utakmici. Protiv Grka smo imali oko 20 šuteva ka golu što govori o tome kako smo odigrali. Daćemo sve od sebe da i u narednim utakmicama prikažemo takve partije - izjavio je Gobeljić za “Glas Srpske”.

Tokom prvog poluvremena pomenutog meča “crveno-bijeli” nisu bili posebno rastrčani što se drastično promijenilo u drugih 45 minuta kada su svi domaći igrači bili mnogo odlučniji.

- Ušli smo oprezno u utakmicu i nismo odmah nametnuli svoju igru. Na  poluvremenu smo pričali u svlačionici, podstakli jedni druge da u  drugom delu igre izađemo i damo svoj maksimum. Isključenje njihovog igrača pomoglo nam je da preuzmemo potpunu inicijativu na meču i uz našu dobru  igru uspeli smo da preokrenemo i zasluženo pobedimo - rekao je Gobeljić.

Put do preokreta otvorio im je član grčkog tima Jasin Benzija koji je isključen u 58. minutu nakon drugog žutog kartona da bi samo četiri minuta kasnije Zvezda došla do izjednačenja.

- Crveni karton nam je omogućio da lakše uspostavimo dominaciju na sredini terena, ali bismo i bez njega krenuli u totalnu inicijativu. Igrali smo na domaćem terenu pred našim navijačima i pobeda u ovom meču bila je od ogromnog značaja za sve igrače i članove kluba - naglasio je Gobeljić.

Zvezda je odigrala osmu utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona i prvi put bila u ulozi favorita što nije poremetilo njene igrače da to opravdaju na terenu.

- Tokom poslednjih nekoliko sezona kao tim smo pokazali kako se ni u jednom momentu ne predajemo i koliko jak karakter imamo. Gol nas jeste šokirao, jer je došao iz slučajne akcije i do tog momenta smo se odlično branili. Ipak, odigrali smo fenomenalno drugo poluvreme i preokret je došao kao rezultat naše dobre igre - kazao je Gobeljić koji je prošle sezone bio strijelac jednog gola za Zvezdu u Ligi šampiona i to na “Marakani” protiv PSŽ-a čiji gol je čuvao Đanluiđi Bufon.

Zvezda je trenutno druga na tabeli grupe B sa tri boda iza Bajerna koji ima šest, a ispred Totenhema i Olimpijakosa koji imaju po jedan. O osvajanju druge ili treće pozicije na tabeli desni bek Beograđana nije želio ništa da govori, a misli su usmjerene ka meču sa klubom iz kojeg je prije dvije godine stigao među “crveno-bijele”.

- Ne razmišljamo o poziciji na tabeli. Naše misli su sada usmerene ka utakmici sa Napretkom u nedelju. Idemo meč po meč, a o tome ćemo razmišljati kada dođe vreme za takve zamisli - zaključio je Gobeljić.

Napredak novi test

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde, nakon evropskih podviga, predstojećeg vikenda nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. U Humsku dolazi Voždovac, a prvak putuje u Kruševac na megdan Napretku. Raspored, subota: Čukarički - Javor (18), Mačva - Radnički (18), Rad - Proleter (18), Radnik - TSC (18). Nedjelja: Inđija - Mladost (15), Napredak - Crvena zvezda (16), Partizan - Voždovac (18). Vojvodina - Spartak (igrano u petak). Plasman: TSC 24 boda, Crvena zvezda 24, Partizan 23, Vojvodina 22, Čukarički 22, Radnički 16, Voždovac 14, Spartak 12, Napredak 11, Proleter 11, Javor 9, Mladost 9, Radnik 8, Inđija 7, Rad 6, Mačva 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana