Marko Barać: Bili smo bez napada nekoliko minuta

Milan Zubović
Marko Barać: Bili smo bez napada nekoliko minuta

BAR - Veliku borbu najavljivali su košarkaši Igokee u Baru, ali su totalno podbacili u odbrani te upisali poraz od Mornara rezultatom 78:92, u drugom kolu ABA lige.

To je drugi neuspjeh Aleksandrovčana koji su sinoć po povratku kući igrali meč prvog kola Lige BiH protiv Vogošće, dok će prvu pobjedu u regionalnom takmičenju ove sezone tražiti pred svojim navijačima iduće subote od 20 časova protiv Cedevite Olimpije.

S pravom je pomoćni trener Igokee Marko Barać ukazivao na to da će ekipa koju vodi najviše problema imati sa bekovima domaćina, pa su trojica njih kombinovano ubacila 58 poena, od čega su Džejkob Pulen i Derek Nidam “izrešetali goste” sa po 22 poena, dok je Antabija Voler dodao 14.

Među svijetlim tačkama gostujuće ekipe može se izdvojiti Oliver Stević, koji je susret završio sa 15 poena i šest skokova.

- Čestitam ekipi Mornara na sasvim zasluženoj pobedi. Mogu da pričam o nedostacima svoga tima, ali to ne sme ni u jednom momentu da umanji fenomenalnu igru domaćina. Kada su ničije lopte završile na njihovoj strani iz toga su se izrodile situacije za tri poena, koje su oni realizovali i otvorili utakmicu sa puno samopouzdanja. Praktično su taj šut držali do kraja. Jednostavno, protivnik ekipe koja ubaci 17 trojki, uz procenat od više od 50 odsto na domaćem terenu, nema šta da traži - rekao je Barać.

I pored loše igre gosti su imali priliku da dođu do preokreta i to krajem treće četvrtine, kada su prišli na minus tri (54:51), ali su tu stali i u narednih pet minuta domaćin je napravio seriju 18:1 i riješio pitanje pobjednika.

- Uspeli smo da prebrodimo katastrofalan ulazak u treću četvrtinu koji je izazvao rani tajm-aut, ali kada smo prišli na tri razlike, nekoliko minuta bili smo bez ikakve organizacije u napadu. Iz te slabe organizacije napada došlo je do pada samopouzdanja i slabije igre u odbrani, što je domaćin iskoristio da se ponovo odlepi - istakao je Barać.

Veliko iznenađenje napravila je Primorska, koja je pobijedila Partizan na svom terenu sa 68:56 i tako prekinula niz od šest pobjeda “crno-bijelih” na početku sezone u svim takmičenjima. FMP je bio bolji od Mege sa 98:79, dok su Crvena zvezda - Budućnost i Cedevita Olimpija - Cibona igrali sinoć. Zadar će ugostiti Krku večeras od 18.

 

Mornar   92
Igokea    78

(21:13, 21:20, 23:18, 27:27)

Dvorana: “Topolica” u Baru.
Gledalaca: 2.100
Sudije: Jakub Zamojski, Mario Majkić, Miloš Koljenšić.

Mornar: Pulen 22, Nidam 22, Šehović 2, Mugoša, Reli-Ros 2, Begić, Vujošević, Pavićević, Voler 14, Markota 11, Bjelica 12, Luković 7. Trener: Mihailo Pavićević.

Igokea: Evans 10, Simeunović, Cvetković, Talić 2, Lešić 10, Karinijauskas, Kliford 8, Stević 15, Von 13, Ilić 15, Kočić, Tomas 5. Trener: Marko Barać.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana