Marina Vujović za “Glas Srpske”: Period u Zvezdi najljepši u životu

Dejan Kondić
Marina Vujović za “Glas Srpske”: Period u Zvezdi najljepši u životu

BANjALUKA - Odbojkašice beogradskog Partizana na nedavno završenom Balkanskom kupu u Banjaluci svojim igrama i zalaganjem “kupili” su publiku. “Crno-bijele” je u “Boriku” predvodila iskusna Marina Vujović koja je pravi predvodnik ove generacije.

Nekadašnja reprezentativka Srbije u maju je stigla u Humsku. Bila je libero čuvene generacije Crvene zvezde koja je, svojevremeno, zaustavila dugu dominaciju Jedinstva iz Užica. Iako nosi dres najvećeg rivala i pokriva svaki pedalj terena, za “Glas Srpske” ističe da joj je period proveden u “crveno-bijelom” dresu najljepši u životu.

- Bila sam kući, išla u školu, pravile smo sjajne rezultate i na početku neke karijere za koju nisam imala pojma kuda će me kasnije voditi. Imali smo veliki rivalitet sa užičkim Jedinstvom. Navijači su bili sjajni i kod nas u Beogradu i tamo u “Velikom parku”. To je bio spektakl. Nakon toga, ta moja generacija je došla sa Zoranom Terzićem u reprezentaciju - rekla je Vujovićeva.

Jedna od najduže aktivnih srpskih odbojkašica nosila je i dres državnog tima. Smatra da je mogla i više u reprezentaciji, ali dodaje da stvarno nema za čim da žali.

- Mislim da sam mogla i više kada je reprezentacija u pitanju. Bila sam mlada i neiskusna. Da sam igrala više, pitanje je da li bi trajala do danas, jer nema puno slobodnog vremena, stalno si u pogonu - istakla je Vujovićeva.

Nakon tri osvojene titule i dva kupa na “Marakani”, karijeru je nastavila u Voleru iz Ciriha. U dresu švajcarskog tima nastupila je i na fajnal-foru Lige šampiona.

- Veliko iskustvo. Došla sam kao dete i zaigrala rame uz rame sa jednom Virdžinijom de Karne, Mirom Golubović, Robin A Mo Santos. Nemate svaki dan priliku da sa 22 godine igrate sa takvim asovima. To su neke stvari koje mnogo znače - ponosno je naglasila Vujovićeva.

Poslije dvije godine u Švajcarskoj, karijera ju je odvela u Grčku, gdje se kratko zadržala, a potom je otišla u Rumuniju, koja je, kaže, bila kruna njene internacionalne karijere. U toj zemlji provela je punih 11 godina, a neizbrisiv trag ostavila je u ekipi Alba Blaž. U Konstanci je igrala četiri godine, te u Dinamu u Bukureštu. Nakon toga odlučila je da se poslije dugo godina vrati u Srbiju, u Železničar iz Lajkovca sa kojim je osvojila Kup Srbije.

- Jedno lepo iskustvo. To je moj kraj. Baba i deda su mi poreklom odatle, roditelji takođe. Moja želja je bila da budem blizu Beograda posle 16 godina igranja vani. Moglo je rezultatski i bolje biti u Lajkovcu, ali nije se namestilo - priznala je Vujovićeva.

Najiskusnija igračica Partizana, iako 38-godišnjakinja, ne razmišlja o kraju karijere. Ističe da će igrati dok se dobro osjeća na terenu.

- Ne volim o tome da pričam. Kada sam se povrijedila u Voleru pred završnicu Lige šampiona htela sam da kažem da je dosta. Međutim, ne. Volim ovo što radim i uživam, dok god je tako neću “kačiti patike o klin”. Dok sam zdrava, tu sam - poručila je Vujovićeva.

Šale sa momkom

Kao bivši igrač Crvene zvezde, Marina nije imala problema prilikom prelaska u Partizan. Za razliku od, na primjer, fudbala ili košarke u odbojci nema toliko tenzija kada igrač prelazi u tabor najvećeg rivala.

-  U Zvezdi sam bila pre dvadesetak godina. Za svakoga radite maksimalno, a kome ste stvarno naklonjeni to je već nešto privatno. Momak mi je veliki partizanovac i on me često “podbode”, ali to je normalno. Eto, na kraju me je dočekao u “crno-belom” dresu - naglasila je Vujovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana