Makabi izbacio “Želju” iz Lige Evrope

G.S.
Makabi izbacio “Želju” iz Lige Evrope

Fudbaleri Željezničara poraženi su od Makabija u Haifi 3:1 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i tako završili zastup u ovom UEFA takmičenju.

Izabranici Amara Osima na startu utakmice opredijelili su se za odbranu svog gola. Plavi su domaćinu prepustili sredinu terena, čekali su priliku za kontru i onda kada su dočekali stigli su u vođstvo.

“Željo” je poveo u 34. minuti. Hajdarević je počeo akciju, proigrao Štilića, koji je uposlio Lendrića. Napadač “plavih” nije previše oklijevao i iznenadio je golmana Koena za veliko slavlje vicešampiona BiH.

Ipak, slavlje “plavih” nije dugo trajalo, jer je Maccabi izjednačio spektakularnim golom četiri minute kasnije. Stijelac je bio Seri, koji je “ispalio projektil” sa 30-ak metara i prevario Fejzića.

Do kraja prvom poluvremena bilježimo još po jednu priliku na obje strane. Prvo je Štilić mlako šutirao i golman Koen spasio je svoju mrežu. Na drugoj strani Menahem je iskosa sa lijeve strane pokušao iznenaditi golmana “plavih” i pogodio je stativu.

I u nastavku susreta gledali smo istu sliku na terenu sve do 59. minuta. Tada je “pukla” odbrana Plavih stoperi Miletić i Kosorić su “spavali”, a Rukavitsja je pogodio za preokret - 2:1.

“Priča” je završena u 66. minutu. Makabi je istrčao polukontru, a Ashkenazi je majstorski prevario Fejzića za 3:1.

Priliku da “zakuvaju” utakmicu iztabranici Amara Osima imali su u 80. minuti. Sjajno su kombinovali Sadiković, Štilić, Mujezinović i Lendrić, a ovaj posljednji mlako je šutirao, pa je Koen bez problema zaustavio njegov udarac.

Golman Makabija izašao je kao pobjednik i iz duela protiv Mujezinovića, koji je snažno šutirao, ali promjene rezultata nije bilo. Do kraja meča Makabi je mogao i do četvrtog gola, ali je Fejzić zaustavio pokušaj Shua prenosi Faktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana