Luka Jović ne prestaje da šokira?

Sportske Net
Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Tokom prvog talasa pandemije koronavirusa, Luka Jović je dospio u centar pažnje javnosti i u Srbiji i u Španiji zbog optužbe za kršenje mjera samoizolacije po dolasku iz Madrida u Srbiju.

Ta tema je kasnije pala u drugi plan, djelovalo je da je to sve prošlost za napadača Real Madrida, ali sada se ispostavilo da je Jović u još većem problemu zbog svega što se tada dešavalo.

Naime, ''Tanjug'' je prenio da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo sudu optužni prijedlog protiv Luke Jovića, kojim ga tereti zbog kršenja samoizolacije u Srbiji u martu ove godine.

S tim u vezi, Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu Jovića poglasi krivim i osudi ga na kaznu od šest mjeseci zatvora!

Ali, nastavak cijele priče je najšokantniji:

''Pre podnošenja optužnog predloga, tužilaštvo ukazuje da je Joviću predočena mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja - tako što bi uplatio 5.000.000 dinara u humanitarne svrhe, sa čime se on nije saglasio.

Kako tužilaštvo nije bilo saglasno da iznos koji bi okrivljeni Jović uplatio u humanitarne svrhe bude manji od 3.500.000 dinara, imajući u vidu činjenicu da je krivična prijava protiv njega podneta redovnim putem, odnosno da prema okrivljenom nije određeno zadržavanje niti je predložen pritvor, njegovo imovno stanje i zaradu, te da je okrivljeni javna ličnost, to do primene ovog instituta nije došlo'', navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana