Lekciju iz Londona primijeniti u praksi

Dušan Repija
Lekciju iz Londona primijeniti u praksi

BEOGRAD - “Petica” iz Londona još odzvanja u glavama fudbalera Crvene zvezde koji će pokušati da nastave sa dobrim igrama na domaćem terenu u Ligi šampiona, te ostave mnogo bolji utisak u revanšu protiv Totenhema (21 čas).

Dan prije još jednog spektakla u Beogradu iz Zvezde se ne može čuti riječ pobjeda. Međutim, fudbaleri i stručni štab sigurno potajno razmišljaju u tom pravcu, jer se, na kraju krajeva, sportski nadati, a tu su još neki aduti.

Čuveni tunel koji vodi do terena “Marakane” i pjesma navijača lede krv u žilama protivnika, a samopouzdanje fudbalerima Zvezde zakucavaju na maksimum.

U takvom ambijentu pali su Olimpijakos i Liverpul, Napoli izvukao remi, a samo PSŽ odnio sve tri boda iako su se i skupe zvijezde iz Pariza oznojile mnogo više nego što govori krajnji rezultat (4:1). Zna to dobro i Vladan Milojević koji ipak spušta loptu na zemlju, ne osvrćući se na prethodne podvige.

- Mi smo drugačija ekipa kada igramo kod kuće. Igrati na našem punom stadionu, zbog energije, nije lako nijednoj ekipi bez obzira na to kako se ta ekipa zvala. Istorija treba da ostane negde tamo, mi se trudimo da pišemo neku novu istoriju, to je bitno i u fudbalu i u životu - rekao je Milojević. 

O igri Totenhema ove sezone mnogo toga je napisano prije utakmice u Londonu, a onda smo na terenu vidjeli rastrčani, fizički i tehnički perfektan tim pred čijim naletima “crveno-bijeli” nisu uspjeli da se odbrane. Iako su od tada osvojili samo bod u dva meča Premijer lige, evidentno je da su podigli nivo igre jer su ispustili pobjede protiv Liverpula i Evertona.

Mnogo se pričalo i o povredi Harija Kejna koji se ipak našao u avionu za Beograd, kao i emotivnoj slomljenosti Hjong Min Sona koji je nespretnim startom nanio prelom noge Andreu Gomešu. Kako su obojica doputovali u prestonicu Srbije, vjerovatno će i zaigrati, što znači da će odbrana Zvezde ponovo biti na velikim iskušenjima. 

- Analizirali smo ih, imaju mnogo dobrih igrača, ali sve utakmice su specifične na svoj način. Sve što smo gledali i analizirali, kada se izađe na teren pada u vodu. Treba da budemo koncentrisani na situaciju na terenu. Teren će pokazati šta su to oni spremili, a i šta smo im mi spremili. Nije ovo plejstejšn, ovo je realna igra, toliko velike brzine, mnogo prostora. Onda morate da kompenzujete, jednu rupu otvori, drugu zatvori. Svako priča ono što želi, “što ste se otvorili”, “što niste”. Onda se otvorite pa primite pet, ali to je javnost - zaključio je Milojević.

On ne bi trebalo da ima mnogo dilema u vezi sa sastavom. Milan Borjan će večeras srušiti rekord Ratomira Dujkovića po broju evropskih mečeva na golu Zvezde, a ispred njega će biti standarda četvorka Marko Gobeljić, Nemanja Milunović, Miloš Degenek i Milan Rodić. Hoze Kanjas i Miloš Vulić moraju da izgledaju mnogo bolje nego u Londonu kako bi Zvezda imala neke šanse, a naravno i ostali. Maurisio Poketino sigurno će ponovo najveću pažnju posvetiti zaustavljanju Marka Marina, pa bi Radživ van la Para i Mateo Garsija morali da uzmu više protagonizma u igri kako bi Milan Pavkov ili Ričmond Boaći imali nekakvu šansu u samom vrhu napada.

Zvezda još ima šansu za prolaz među 16 najboljih, a potpuno je u igri za treće mjesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope, pa je osim imena rivala i to dodatni motiv iako je Milojević podvukao da neće stavljati pritisak na svoje igrače.

- Nisam imao puno prilike da igram sa takvim tipovima igrača, upoznao sam se na prvoj utakmici u Londonu. Oni vas pritiskaju svih 90 minuta, nemate vremena da razmišljate mnogo, morate brzo da reagujete. Moramo da budemo kompaktni, jer ekipa kao Totenhem svaku grešku uspeva da kazni. Spremamo se maksimalno za meč, imamo video-analize, pokušaćemo da izvučemo pouke iz Londona - rekao je vezni fudbaler Miloš Vulić.
 

 

Grupa A

1. PSŽ                 3    3    0    0    9:0    9
2. Real M.            3    1    1    1    3:5    4
3. Briž                3    0    2    1    2:7    2
4. Galatasaraj     3    0    1    2    0:2    1
PSŽ - Briž (21), Real Madrid - Galatasaraj (21).

 

Grupa B

1. Bajern    3    3    0    0    13:4    9
2. Totenhem    3    1    1    1    9:9    4
3. C. zvezda    3    1    0    2    3:9    3
4. Olimpijakos    3    0    1    2    5:8    1
Bajern - Olimpijakos (18:55), Crvena zvezda - Totenhem (21).

 

Grupa C

1. Mančester s.    3    3    0    0    10:1    9
2. Dinamo Z.    3    1    1    1    6:4    4
3. Šahtjor    3    1    1    1    4:6    4
4. Atalanta    3    0    0    3    2:11    0
Dinamo Z. - Šahtjor (21), Atalanta - Mančester siti (21).

 

Grupa D

1. Juventus    3    2    1    0    7:3    7
2. Atletiko M.    3    2    1    0    5:2    7
3. Lokomotiva    3    1    0    2    3:5    3
4. Bajer L.     3    0    0    3    1:6    0
Lokomotiva - Juventus (18:55), Bajer Leverkuzen - Galatasaraj (21).

 

38.
evropski meč igra Milan Borjan koji će tako prestići Ratomira Dujkovića


od mogućih 12 bodova osvojila Zvezda u Beogradu 

4,85
kvota na pobjedu Zvezde, 4,10 se “plaća” remi, a 1,75 trijumf Totenhema
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana