Legendardni trener Milana o Zvezdi: Tišina, stativa, pa sreća

G.S.
Foto: Printskrin

Arigo Saki, bivši trener Milana, prisjetio se nekadašnjeg meča Kupa šampiona sa Crvenom zvezdom.

Italijani su u novembru 1988. posle velikih muka i ponovljenog meča na "Marakani" tek posle penala eliminisali Crvenu zvezdu.

Na kraju te sezone su se dokopali pehara Kupa šampiona.

Saki, koji je jednom prilikom rekao da su Kup šampiona osvojili ne u finalu, već na meču sa Crvenom zvezdom, nedavno je objavio knjigu "Besmrtni".

Tu je jedan dio posvetio tim mečevima sa crveno-belima.

"Vasiljević je krenuo na Donadonija udarivši ga glavom i laktom u isto vreme. Roberto je udario o zemlju bez svesti. To su bili trenuci pravog horora: izgledalo je da je mrtav. Igrači su mahali rukama i hvatali se za glavu. Roberto nije pokazao znake života, a onda je počeo da udara nogom po zemlji, što se dešava ljudima koji su doživeli traumu lobanje", prisjetio se Saki dramatičnih momenata teške povrede igrača Milana.

Saki je u tom istom poglavlju posebno pohvalio igru napadača Marka van Bastena strijelca gola za Milan na meču u Beogradu.

"Imao sam utisak da je čitava 'Marakana' bila zaleđena potezima njegovog saopouzdanja i tehnike", opisao je igru Holanđanina.

Momenat kada su dobili meč na penale, nikad neće zaboraviti.

"U toku apsolutne tišine na 'Marakani', čuo sam taj tup udarac kako lopta pogađa stativu. Krv se zaledila u mojim venama, ali nakon što je pogodila okvir gola, lopta se odbila u mrežu. Nikada neću zaboraviti taj zvuk, himna sreće", napisao je Saki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana