Kuzmić se vratio na mjesto uspjeha

Agencije
Kuzmić se vratio na mjesto uspjeha

Beograd - Veoma je prometno na Malom Kalemegdanu posljednjih dana, gdje gotovo svakodnevno “padaju” potpisi košarkaša za regionalnog i srpskog šampiona.

Posljednji igrač koji se obavezao na vjernost Crvenoj zvezdi dobro je poznat ovdašnjoj publici i riječ je o ljubimcu navijača, Ognjenu Kuzmiću, koji se poslije dvije godine vraća u ekipu za koju navija od malih nogu.

Rođeni Dobojlija napravio je svojevrsni dupli pas sa Realom i Zvezdom. Naime, tokom 2017. iz Beograda je otišao za Madrid, da bi se sada ponovo vratio u glavni grad Srbije i potpisao dvogodišnji ugovor. Prošle sezone nije se mnogo naigrao jer je imao problema sa povredom koljena, dok će spreman dočekati početak priprema.

Tokom karijere promijenio je veliki broj klubova, a počeo je u Borac nektaru, da bi potom bio član Korihajta, Korikobrata, zeničkog Čelika, Malage, Aranguje, Huventuda, Golden Stejta, Santa Kruz Voriorsa, Panatinaikosa prije nego što je prvi put stigao među “crveno-bijele”. Iako ima šampionski prsten NBA lige, kao i NBDL lige, najbolje partije pružao je u dresu Zvezde, sa kojom je bio prvak regionalnog takmičenja i Srbije te osvojio Kup Srbije, dok će godinama biti spominjana njegova blokada nad Ekpe Udoom za pobjedu nad Fenerbahčeom pred prepunom dvoranom “Aleksandar Nikolić”.

Sa Realom je stigao do titule Evrolige prošle godine, dok je član reprezentacije Srbije od 2014. i bio je učesnik Evropskog prvenstva 2015. i 2017. kada je stigao do srebrne medalje. Poslije njegovog dolaska očekuje se potvrda da će Čarls Dženkins treći put obući Zvezdin dres. Amerikanac sa srpskim pasošem napustio je Himki i sa Zvezdom bi ponovo trebalo da igra u Evroligi, gdje je pružao odlične partije i takođe bio jedan od miljenika navijača. Pored njega, Beograđani su zainteresovani za nekadašnjeg člana Partizana Džejmsa Gista, koji je nakon pet godina otišao iz Panatinaikosa. Zvezda još traži rješenje na poziciji plejmejkera i pregovara sa Stefanom Jovićem, dok bi Majkl Odžo mogao da ode jer ima dobru ponudu.

Rukovodstvo “crveno-bijelih” zadržalo je okosnicu tima iz prošle sezone i ugovori su produženi sa Bilijem Beronom, Filipom Čovićem, Brankom Lazićem, Borišom Simanićem, Mohamedom Fajeom, Stratosom Perperogluom, dok je saradnja dogovorena sa Derikom Braunom.

Ulubau novi “Panter”

FMP je dobio prvo pojačanje za predstojeću sezonu. Okben Ulubadž potpisao je ugovor sa “panterima” na dvije godine. Radi se o igraču koji pokriva krilne i bekovske pozicije, a karakteriše ga odličan šut. Nastupao je za sve mlađe selekcije reprezentacije Turske, sa kojima je osvojio tri zlatne medalje na evropskim prvenstvima i isto toliko bronzanih medalja. Ulubadž je bio igrač Anadolu Efesa, sa kojim je imao ugovor od 2012. godine, a nastupao je i za Darušafaku, sa kojom ima iskustvo igranja u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana