Krka srušila šampiona ABA

B92
Krka srušila šampiona ABA

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Krke u Novom Mestu sa 79:77, u meču 3. kola ABA lige.

Beogradski crveno-bijeli nisu uspjeli da opravdaju ulogu velikog favorita i vrate se na pobjednički kolosjek, nakon poraza od Budućnosti i Makabija.

Domaći su tokom cijele utakmice bili u zaostatku, ali su serijom trojki u posljednjoj deonici u potpunosti preokrenuli rezultat i na kraju srušili aktuelne šampione.

Fenomenalan meč odigrao je Glen Kouzi, koji je bio blizu dabl-dabl učinka (20p+9as+4sk), a van linije 6,75m je šutirao 6/9.

Pratio ga je Marko Jošilo, koji je imao stoprocentan učinak u šutu za tri poena (4/4), a meč je završio sa 19 poena i tri skoka.

Milan Tomić nije mogao da računa na Džejmsa Gista, Derika Brauna i Bilija Berona, što se na kraju pokazalo kao ozbiljan problem.

Možda i jedina svijetla tačka kod gostiju bio je Nikola Jovanović, koji je odigrao prve minute u novoj sezoni, a meč je završio sa 16 poena i sedam skokova, koje je uglavnom upisao u prvom dijelu igre.

Dvocifreni su još bili Lorenco Braun sa 12 poena i sedam asistencija, odnosno Stratos Perperoglu sa 14 poena, dva skoka i isto toliko asistencija.

Potpuno je zakazao Čarls Dženkins, koji je ukupno ka košu rivala uputio tri šuta, ali nije uspio da pogodi nijednom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana