Kreću licitacije za nasljednika selektora Aleksandra Đorđevića

Agencije
Kreću licitacije za nasljednika selektora Aleksandra Đorđevića

Beograd - Licitiranje sa imenom nasljednika Aleksandra Đorđevića već je počelo i u igri je mnogo lica koja na prvu ne žele priznati zainteresovanost da sjednu na klupu “orlova”, ali je sigurno da imaju veliku želju za tim.

Kao prvo ime spominje se Igor Kokoškov koji trenutno obavlja posao asistenta u Sakramento Kingsima, a najveći uspjeh u karijeri napravio je osvajanjem prvog mjesta na Evropskom prvenstvu 2017. sa Slovenijom kada je u finalu bio bolji upravo od Đorđevićeve Srbije koja je bila desetkovana povredama na tom šampionatu.

Trener koji je rođen u Beogradu i ima američko državljanstvo igračku karijeru morao je da prekine zbog teške povrede prošle godine postao je prvi neamerikanac koji je samostalno vodio jednu NBA ekipu.

Povjerenje su mu dali Feniks Sansi, ali je imao dosta loše rezultate prvenstveno zbog nedovoljno kvalitetnog sastava pa je saradnja prekinuta ove godine. Đorđević je najavio odlazak jer mu je istekao ugovor sa KSS mada je za očekivati da sa njim budu obavljeni razgovori o nastavku saradnje jer je to zaslužio osvajanjem tri srebrne medalje na pet posljednjih takmičenja. 

- Rekao sam igračima. Mislim da je red i vreme. Nije bilo razgovora o nastavku ili ne za sada, na meni je da se povučem, da ni ne očekujem razgovor. Ja znam kada čovek ili trener napravi prvi korak. Sada osećam obavezu da to uradim. Odlazim u trenutku kada nismo uspeli - rekao je Đorđević i dodao da je odluku donio još prije početka Svjetskog prvenstva.

Novog selektora prvi veliki zadatak čekaće već u julu iduće godine kada su na rasporedu kvalifikacije za Olimpijske igre kada će biti odigrana četiri turnira. Jedan od njih biće organizovan u Evropi i Grčka je već najavila da će sve učiniti da bude domaćin.

Problem novom selektoru biće sastavljanje ekipe i nedostatak vremena za pripreme jer će većina igrača biti umorna i neće imati mnogo vremena za odmor pošto će im klupska sezona biti završena samo nekoliko dana ranije. 

 

Ostali

Pored Kokoškova jedan od glavnih kandidata je Saša Obradović koji je za razliku od pomenutog imao odličnu igračku karijeru i dugo godina je bio reprezentativac.

Šansu bi mogao da dobije i Dejan Milojević iz mlade garde srpskih trenera, ali je to malo vjerovatno u ovom trenutku jer KSS sigurno neće rizikovati sa trenerom koji nema iskustvo vođenja reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana