Košarkašice Srbije protiv Španije, BiH sa Francuskom

Srna
Košarkašice Srbije protiv Španije, BiH sa Francuskom

Utakmicama četvrtfinala danas će biti nastavljeno Evropsko prvenstvo za košarkašice. Reprezentacija Srbije od 21 čas igra protiv Španije, dok Bosna i Hercegovina od 18 čas za protivnika ima Francusku.

Nisu imale sreće košarkašice Srbije.

Nakon tri pobjede u grupi i direktnog plasmana u četvrfinale, za protivnika su dobile Španiju - branioca trona i domaćina turnira. Španija je na startu takmičenja izgubila od Bjelorusije, selektora Zlatana Prešića, pa je morala da dobije Crnu Goru, kako bi se plasirala među osam najboljih.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu Srbija je izgubila od Španije u polufinalu, kao i na Olimpijskim igrama u Riju, a interesantno je da će biti rivali i u grupnoj fazi na Olimpijadi u Tokiju.

Na putu ka medalji bilo je očekivano da će se putevi Srbije i Španije ukrstiti.

Utakmica u Valensiji počinje od 21 čas.

Plasmanom u četvrtfinale prvenstva Evrope, košarkašice Bosne i Hercegovine, već su ostvarile istorijski rezultat. Slijedi duel protiv evropskih vicešampionki Francuskinja, koje su apsolutne favoritkinje, ali BiH je u grupnoj fazi pobijedila jednu Belgiju, a sinoć protiv Hrvatske potvrdila da dobri rezultati nisu slučajnosti.

Ono što je sigurno, tim Gorana Loja se neće predati protiv Francuskinja, a cilj je svakako i osvajanje pozicije koje vode na Svjetsko prvenstvo. Naime, prvih šest selekcija sa Evrobasketa, plasiraće se na kvalifikacioni turnir za Svjetski šampionat.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Francuske, počinje od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana