Košarkaši Zvezde protiv Albe žele trijumf

Tanjug
Foto: KK Crvena zvezda

BEOGRAD- Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 sati dočekuju berlinsku Albu u 14. kolu Evrolige.

Alba stiže u Beograd nakon pobjeda protiv Valensije i Fenerbahčea, sa skorom 5-7, dok je Zvezda u lošoj seriji od četiri uzastopna poraza i ima skor 4-9.

"Vrlo dobra ekipa koja zna da poremeti protivničku ekipu promenama ritma i odbrana. Iskusni su, igraju dosta dugo zajedno i vođeni su od strane dva vrlo iskusna plejmejkera Sive i Grejndžera, koji igraju za ekipu i razigravaju i druge. Moraćemo da odigramo čvrsto i motivisano jer želimo pobedu", istakao je Obradović, nekadašnji košarkaš i trener Albe.

Košarkaš Marko Simonović, takođe nekadašnji član Albe, ističe da je berlinski tim sjajan spoj mladosti i iskustva, odlično vođen od strane španskog trenera Aita Garsije.

"Stil je isti godinama, a otkad je na klupu seo Španac, igraju brzo, u tranziciji su, puno trče, puno šutiraju puno za tri poena, ali su i vrlo nezgodni sa promenama odbrane. Najdominantniji igrač je Luk Sikma i sa ovakvom ekipom koja je brza morate da odigrate sa maksimalnom koncentracijom i vrlo čvrsto u odbrani. Mi smo odigrali stvarno dobru utakmicu u subotu protiv FMP-a i želimo da nastavimo na isti način, posebno jer nam već u petak stiže Valensija", istakao je Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana