Košarkaši Crvene zvezde imaju pobjednički recept za Budućnost: Kontrola skoka bitnija od šuta

G.S.
Košarkaši Crvene zvezde imaju pobjednički recept za Budućnost: Kontrola skoka bitnija od šuta

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pred večerašnju drugu finalnu bitku ABA lige protiv Budućnosti (20.30 časova) imaju jasan recept za pobjedu - kontrolu skoka.

“Crveno-bijeli” su se na premijeri velikog boja propisno ispromašivali, za tri poena su pogađali sa svega 19,1 odsto uspješnosti, ali su sve to nadoknadili zaključavanjem reketa. Ukupno su imali šest uhvaćenih lopti više od rivala (39-33), dominirali su u ofanzivnom skoku (18-7) i to bi, čini se, mogla biti prevaga u nastavku serije.

Upravo ovaj podatak može da ohrabruje četu Dejana Radonjića, jer ekipa koja u svojim redovima ima Džordana Lojda, Ognjena Dobrića, Marka Simonovića, Dejana Davidovca... teško da opet može da šutira ovako slabo. Posebno ako se zna da i večeras igra na svom terenu.

Zato, ukoliko Beograđani podignu procenat uspješnosti u dalekometnoj paljbi, zadrže kontrolu u skoku i agresivnost u odbrani, imaju čemu da se nadaju. Povedu li 2-0 potpuno rasterećeno će ući u nastavak finala koje se seli u Podgoricu.

- Nismo imali mnogo vremena za odmor i slavlje, jer nas večeras očekuje novi meč. Velika borba se nastavlja. Probali smo da se odmorimo, porazgovaramo i napravimo plan za novi duel. Prva utakmica je bila interesantna i kvalitetna. Ljubitelji košarke su imali šta da vide. Do pobjede smo stigli timski - izjavio je Zvezdin kormilar Dejan Radonjić, uz konstataciju da Kori Volden uopšte ne trenira sa ekipom, kao i da Marko Jagodić-Kuridža još nije spreman za povratak na parket.

Budućnost je, s druge strane, na krilima nezaustavljivog Vilija Rida držala priključak. Nisu se gosti predali ni pošto su u trećoj dionici imali zaostatak od 15 poena. Uspjeli su da meč uvedu u neizvjesnu završnicu, u kojoj se Zvezdina potpuna kontrola skoka pokazala kao prevaga.

- Zvezda je bila čvršća i zasluženo je stigla do pobede. Branko Lazić i Ognjen Dobrić su obavili sjajan posao u odbrani. Imali smo problema i sa ofanzivnim skokovima rivala. Okrećemo se narednom meču, serija je tek počela - naglasio je strateg “đetića” Dejan Milojević.

Kažnjeni zbog navijača

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je sa 300.000 dinara, a odgovorno lice sa 50.000 dinara, zbog nepoštovanja epidemioloških mjera i puštanja publike u halu “Aleksandar Nikolić”. “Crveno-bijeli” su imali podršku sa tribina u prvoj utakmici finala plej-ofa ABA lige, što predstavlja direktno kršenje propisa prema kojima nisu dozvoljena masovna okupljanja u zatvorenom prostoru. Prema zvaničnom sajtu regionalnog nadmetanja, u dvorani je bilo 987 fanova, ali se prema snimcima čini da je taj broj bio i veći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana