Katai “visoko puca”: Zvezdina obaveza je liga šampiona

GS
Katai “visoko puca”: Zvezdina obaveza je liga šampiona

Katai je u toku dana potpisao ugovor sa crveno-bijelima u petak i zadužio dres sa brojem 10.

Povremeni srpski reprezentativac nije krio zadovoljstvo zbog dolaska na “Marakanu” poslije četiri godine.

- Stvarno se super osjećam, zadovoljstvo je biti kući, slobodno mogu tako da kažem. Presrećan sam i nadam se da možemo da napravimo dobru godinu, kao što je bila moja druga - rekao je Katai.

Prije odlaska u Španiju, a potom i SAD, Katai je bio najbolji igrač i strelac Superlige sa 23 gola.

- Ne opterećuju me brojke. Znam da navijači očekuju mnogo, uz njihovu podršku neće biti problema da se ponovi moja druga godina. U Zvezdi uvijek ima pritiska, znam kako je, ali mislim da će sada biti znatno lakše - dodao je.

Zbog vremenske razlike nije stizao da uživo prati igre novih saigrača.

- Više sam pratio rezultate nego utakmice zbog vremenske razlike. U 90 odsto slučajeva sam imao treninge u klubu. Pratio sam utakmice u Ligi Evrope i Ligi šampiona, momci su pokazali veliku želju i borbu, ali i kvalitet”.

Liga šampiona, koliko je realno?

- Momci su pokazali kako se bori, moramo i mi. Sada je mnogo realnija Liga šampiona, kada sam bio u klubu nije bilo tako. Sada je to neka obaveza, da kažem - zaključio je Katai, konstatujući da je siguran da će Dejan Stanković biti veliki trener.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela takođe je bio jako zadovoljan.

- Katai je ostavio lijep utisak u Zvezdi. Igrao je izvanredno, prirastao je za srce svih navijača Zvezde. Čim smo čuli da je slobodan i da raskida sa Galaksijem. čuli smo se i brzo dogovorili. Nije bilo razmišljanja sa obje strane. Očekujem da igra kao u prvom mandatu - rekao je Mrkela.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana