Kako bi sada izgledala košarkaška reprezentacija Jugoslavije danas

GS
Kako bi sada izgledala košarkaška reprezentacija Jugoslavije danas

S vremena na vrijeme novinari se vole "zaigrati" i praviti kako bi izgledale sportske reprezentacije Jugoslavije da je bivša zajednilčka država opstala.

Danas je jednu takvu analizu napravio španski list Marka koji se bavio košarkaškom reprezentacijom hipotetičke Jugoslavije 2020. godine.

"Rat je donio kraj velike pobjedničke balkanske države. Jugoslavija se raspala na više malih zemalja. One su osvajale medalje, ali nikada više onako kao kad su bile ujedinjene", stoji u Marcinom opisu.

Španci se potom pitaju "koliko bi daleko košarkaška reprezentacija Jugoslavije otišla da ta država postoji još uvijek?".

"Kada vidimo kakvim talentom bi raspolagala, odgovor koji se nameće je: zastrašujuće daleko", piše Marka.

A ko bi igrao za imaginarnu Jugoslaviju 2020.?

Poziciju organizatora igre bi činili Miloš Teodosić, Vasilije Micić i Goran Dragić. radi se o dvije legende i trenutno najboljem organizatoru igre u Evropi.

Bekovi i krila su "neiscrpna ofanzivna moć koja bi razbila odbranu bilo koje reprezentacije na svijetu", a to su Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Poseban pasus je odvojen za Luku Dončića, u ovom trenutku najboljeg evropskog igrača. "Njegov talent, kvalitet i svestranost čine ga igračem koji pokriva bilo koju od vanjskih pozicija, a njegov napadački arsenal je nezaustavljiv".

Što se tiče igrača pod košem, i tu bi Jugoslavija bila dominantna.

Nikola Jokić je "igrač kojeg je u NBA ligi nemoguće čuvati". Uz njega tu su i Dario Šarić, Boban Marjanović, Nikola Milutinov i Bojan Dubljević.

Zanimljivo, novinar Marke je stavio Milutinova i Dubljevića u sastav prije Jusufa Nurkića i Crnogorca Nikole Vučevića koji su velike zvijezde svojih ekipa u NBA ligi.

Na kraju teksta zaključuje se da bi "ovih 12 košarkaša svaku reprezentaciju na svijetu dovelo u nevolje, uključujući i američki Dream Team".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana