Jelena Bruks: Želimo kući

Tanjug
Jelena Bruks: Želimo kući

ŠOPRON - Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks sa svojim suprugom i sinom želi da se vrati u Srbiju, ali kako kaže, to nije moguće jer su njih dvojica američki državljani.

Kragujevčanka, rođena Milovanović, udata je za bivšeg američkog košarkaša Dejvida Bruksa s kojim ima sina Matea i svi zajedno zbog pandemije korona virusa nalaze se u Mađarksoj, gdje kapitenka srpskog tima igra za ekipu Šoprona.

“Moja porodica i ja želimo da se vratimo kući! Kao što i znate, moj suprug i moj sin su američki državljani i nije im dozvoljeno da uđu u Srbiju! Ne mogu da shvatim i niko ne može da me ubedi da je to normalno pravilo! Oni su moja porodica, nisu ni prijatelji ni drugari koje želim da ''uvučem'' u Srbiju!”, napisala je Jelena Bruks na svom Fejsbuk profilu.

Krilni centar Šoprona navodi da su od 16. marta u Mađarskoj u karantinu i da ne izlaze nigde.

“Ova država je u boljoj zdravstvenoj situaciji što se tiče broja zaraženih, još jedan razlog zašto smatram da ne postoji veliki problem da se članovima moje porodice odobri ulazak u državu! Sa dobrom namerom smo ostali ovde dok se situacija u Srbiji ne smiri, ali prošlo je već skoro dva meseca i kao što se piše, situacija se malo po malo smiruje, zato se nadam da ovaj moj status dođe gde treba!”, navodi igračica koja je sa Srbijom osvojila evropsku titulu 2015. godine, olimpijsku bronzu u Rio de Žanejru i treće mjesto na EP prošle godine.

“Stvarno želimo da se vratimo kući i zamolila bih da se mom suprugu i sinu odobri ulazak u Srbiju. Ako treba da se pregledamo, prekontrolišemo, da budemo u karantinu, šta god - samo da se vratimo kući. Unapred zahvalna”, napisala je Jelena Bruks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana