Janković: Naredna dva meča mogu da anuliraju neke lošije

Tanjug
Foto: KK Partizan NIS

BEOGRAD- Košarkaš Partizana Nikola Janković rekao je da su naredna dva meča protiv Mornara i Bahčešehira veoma važna i da njima crno-bijeli mogu da anuliraju neke lošije partije iz prvog dijela sezone.

"Prolazimo kroz jedan mini ciklus priprema, kroz "pakao". Prošle nedelje smo imali tri dana po dva treninga, dan slobodno, pa opet dva treninga. Dosta vremena u kom smo se bavili sobom, idnividualnim radom i nekim stvarima koje ne možemo kada su utakmice. Šalu na stranu, prija nam, sve to lepo funkcioniše. Mislim da je u pravom trenutku za nas došla i reprezentativna pauza i ovaj ekstra rad", rekao je Janković za TV Partizan.

Na treninzima u hali "Ranko Žeravica" od prošlog vikenda je staro lice Aleksej Nikolić, koji se klubu iz Humske priključio nakon pozajmice u italijanskom Trevizu.

"Ali ne miruje, uželeo se košarke. Došao je 45 minuta pre početka treniga, on je tu i trenira sam. To je odlično, sigurno da će nam mnogo pomoći".

Crno-bijele u nekoliko dana očekuju dvije važne utakmice, prva već u subotu, kada igraju protiv Mornara u ABA ligi na gostovanju, a poslije toga slijedi meč sa Bahčešehirom 9. decembra u Evrokupu na domaćem terenu.

"Te dve utakmice mogu da anuliraju neke lošije partije iz prvog dela pre pauze i mogu mnogo da nam znače. Napravili smo dobar posao u poslednjih četiri-pet utakmica, a sa ove dve treba da zaokužimo priču, da se malo situacija smiri, da se iskristališu tabele i u ABA ligi i u Evrokupu. Sigurno će biti pakleno, posebno u Baru. Mornar je preozbiljna, šuterska ekipa, jednostavno mogu da igraju sa pet šutera na terenu. U predsezoni su nas dobili, veoma skupa i jako dobra ekipa", istakao je centar crno-bijelih.

Poslije meča sa turskom ekipom, izabranike Saše Filipovskog očekuju dva gostovanja u Evrokupu - prvo protiv Burža (15. decembra), a potom i Venecije, kada će 29. decembra odigradti odloženi meč 7. kola.

"Paklen je raspored, a i trener nas uči da idemo utakmicu po utakmicu. Svaki meč je priča za sebe. Nije mi drago što moramo ponovo u Veneciju, jer put do tamo nije lak. Takva je situacija i bolje je i tako nego da nema košarke. Venecija je za sada u dalekoj budućnosti, ali moraćemo i nju da odradimo", zaključio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana