Ivana Španović se vraća treninzima na stazi

G.S.
Ivana Španović se vraća treninzima na stazi

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović posle duže pauze zbog preloma metatarzalne kosti desne noge polako se vraća treninzima na stazi.

 

Španović je protekla dva mjeseca iskoristila za oporavak i rehabilitaciju od povrede, a sada je očekuje lagani povratak bazičnim treninzima, saopšteno je iz njenog PR tima.

- Trudila sam se da budem fizički aktivna i da treniram koliko je to moguće s obzirom na okolnosti u kojima sam se nalazila, ali to naravno nije podrazumijevalo trčanje i skakanje. Neizvjesnost je definitivno obilježila ovu godinu svima nama, ali onaj ko se bavi sportom zna da je neizvjestnost sastavni dio svakog našeg takmičenja ili utakmice. Jedino što je izvjesno jeste novi početak, i ja se nalazim ponovo na startu. Naoružana strpljenjem lagano krećem sa trčanjem kako bi mi se vratio osećaj i stopalo pripremila za skakanja - rekla je Španović.

Tokom pandemije često je pozivala ljude da ostanu kod kuće, ali da budu aktivni. Treću godinu zaredom, Ivana će održati akciju u kojoj će njeni fanovi imati priliku za zajednički trening, a drugi put će dio tandema biti i Strahinja Jovančević, najbolji srpski skakač udalj u muškoj konkurenciji.

- Snimi se ili fotkaj kako skačeš udalj, šta god to za tebe značilo. Možeš u pijesak, u vodu, preko ulice, radnog stola. Postavi to na svoj Instagram profil, a mi obećavamo da se nećemo smijati - poručili su Španović i Jovančević.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana