Igokea iščupala pobjedu u Novom Mestu

D. R.
Igokea iščupala pobjedu u Novom Mestu

NOVO MESTO - Košarkaši Igokee iščupali su pobjedu u uvijek neugodnoj dvorani "Leon Štukelj" savaldavši Krku sa 70:69 u zaostalom meču drugog kola ABA lige.

Drugi trijumf Aleksandrovčanima donio je Edin Atić pošto je pogodio jedno slobodno bacanje pri rezultatu 69:69, da bi Ivan Siriščević promašio šut za pobjedu domaćih. Meč je bio pun uspona i padova za oba tima, ali je tim Dragana Bajića ipak kontrolisao igru tokom većine njegovog toka.

Iako su do trijumfa došli sa linije penala, aona ih je itekako mogla koštati, jer su promašili čak 17 slobodnih bacanja, od kojih 12 u prvom poluvremenu i to je sigurno segment sa kojim Bajić ne može da bude zadovoljan.

Upravo zbog katastrofalno loših penala silni drugi napadi poslije skokova Atića i Nikole Jovanovića nisu materijalizovani na pravi način. Domaći su prilično nekarakteristično za svoj stil igre bili dobri u šutu iza linije 6,75 metara, dok spoljna linija Igokee sa druge strane nije imala svoj dan.

Iako je Atić postigao ključni poen i imao sedam skokova, daleko najbolji u višestrukom šampionu BiH bio je Jovanović za kojeg visoki igrači Krke nisu imali rješenja. Bivši centar Crvene zvezde postigao je 19 poena, a solidnu partiju prikazao je i Stefan Pot sa 12. Vrlo važnu trojku u finišu meča postigao je Marko Jošilo, inače doskorašnji košarkaš Krke.

Poslije gostovanja na "Gripama" Igokea počinje i premijerni nastup u grupnoj fazi Lige šampiona, pa će ovaj trijumf sigurno mnogo značiti košarkašima prije svega na planu samopouzdanja. Za očekivati je da iz meča u meč eklipa bude homogenija i uhvati pravi ritam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana