Igokea domaćin Primorskoj u ABA ligi: Obračun u podne

Milan Zubović
Igokea domaćin Primorskoj u ABA ligi: Obračun u podne

LAKTAŠI - Prvi međusobni susret odigraće Igokea i Primorska, a “obračun” je zakazan za nedjelju u podne u Laktašima. Izabranici Dragana Bajića upisali su drugu pobjedu u ABA ligi i sa mnogo više samopouzdanja dočekuju susret sa ekipom koja je hit prvenstva, a ove sezone pobijedila je Crvenu zvezdu, Partizan i Budućnost.

- Čeka nas teška utakmica, jer nam u goste dolazi ozbiljna ekipa koja je među tri koje igraju najljepšu košarku u ABA ligi. Dobro je vođena i zna se ko šta radi u timu, o čemu govore rezultati. Podigli smo samopouzdanje nakon pobjede u Zagrebu i nadam se da ćemo dobro odreagovati i ovu utakmicu. Imamo problema sa sastavom, jer tokom sedmice nisu trenirali Vaidas Karinijauskas, Marko Tomas i Dalibor Ilić pa sam radio četiri na četiri. Očekujem da samo Ilić zaigra dok je Tomas završio terapije, mada ne vjerujem da ću rizikovati sa njim, kao i sa Karinijauskasom. Ipak, nema predaje već samo idemo naprijed po novu pobjedu - izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

Imao je samo riječi hvale za Primorsku u čijim redovima se nalazi jedan bivši član Igokee. Plejmejker Lens Heris kratko vrijeme igrao je za Aleksandrovčane u njihovom debitantskom nastupu u regionalnom takmičenju 2010. godine.

- Teško je govoriti o nekim prednostima koje imaju, jer su četvrti na tabeli. Malo je slabosti u njihovoj igri, napadački i odbrambeno, i tim je dobro posložen prošle sezone, da bi pred ovu bio dopunjen sa dva-tri igrača. Spremili smo se najbolje što možemo da ih kažnjavamo u nekim momentima i stvarima gdje su pokazali slabosti u igri - kazao je Bajić.

Nije želio mnogo da govori o navodnoj finansijskoj krizi koja potresa klub, kao ni o podnevnom terminu u kojem su već igrali i doživjeli poraz od Mege trojkom u posljednjoj sekundi.

- O toj krizi govori se više od mjesec, a momci pobjeđuju. To je sve što mislim o tome. Termin je neobičan, ali kako je nama tako je i njima. Trenirali smo u podne da se malo priviknemo i nadam se ćemo bolje reagovati u odnosu na meč sa Megom i doći do pobjede - rekao je Bajić.

Parovi 11. kola, subota: Mornar - Mega (18), FMP - Budućnost (20). Nedjelja: Igokea - Primorska (12), Zadar - Crvena zvezda (18), Partizan - Cibona (20), Cedevita Olimpija - Krka (20).

STATISTIKA

Rašad Von (Igokea)

Slika: Rasad Von

Marko Jagodić Kuridža (Primoriska)

Slika: Marko Jagodic Kuridza

10      utakmice    10

31      minuti       31,1

16,6   poeni          13

4,2     skokovi      7,6

2,4     asistencije 2,9

15,1   indeks        17,9

Međusobni skor

0        0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana