Hrvatskoj pobjeda poslije drame sa Crnom Gorom

B92
Hrvatskoj pobjeda poslije drame sa Crnom Gorom

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske pobjedila je Crnu Goru 11:10 (1:2, 2:4, 2:4, 5:1), u drugom kolu grupe A Evropskog prvenstva u Budimpešti.

“Barakude” su od kraja prve četvrtine preuzele kontrolu nad mečom, međutim u posljednjoj su uspjele da ispuste veliku prednost.

Igrali su sjajno hrvatski vaterpolisti u tom periodu, u trećoj četvrtini razlika je išla i do pet golova, ali u četvrtoj dionici su imali neočekivani pad i “ajkule” su to iskoristile.

Crna Gora je na krilima sjajnog golmana, kao i Brguljana, Vidovića i Petkovića uspjela da se vrati serijom 5:0, međutim u završnici je posustala.

Imale su “ajkule” napad za vođstva, ali nisu uspjele da ga iskoriste. Garsija je u narednom naletu “barakuda” uspio da pogodi i time postavi konačan rezultat.

Crnogorci su na kraju mogli do, makar, boda, ali je Bijač odbranio šut Draškoviću i ostalo je 10:11 na semaforu.

Hrvatska je ovom pobjedom obezbjedila direktan plasman u četvrtfinale, dok će Crna Gora do najboljih osam morati preko osmine finala.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Bukić sa tri gola, a pratili su ga Garsija i Vrlić sa dva. Na drugoj strani po dva gola postigli su Brguljan, Petković, Obradović i Vidović.

Bijač je imao čak deset odbrana, dok je Lazović upisao šest.

EP, drugo kolo:

Grupa A:

Njemačka – Slovačka 8:5
Crna Gora – Hrvatska 10:11

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana