Hol novi djelić Zvezdinog mozaika

Agencije
Hol novi djelić Zvezdinog mozaika

BEOGRAD - Angažovanjem Lengstona Hola uprava Crvene zvezde zajedno sa novim trenerom Sašom Obradovićem već sada je napravila odličan posao u vezi sa sklapanjem tima, tako da će “crveno-bijeli” spremni dočekati novu sezonu na oba fronta.

Hol ima 28 godina, igra na poziciji plejmejkera, stiže iz Promiteasa, a saradnja je potpisana na dvije sezone. Studirao je na Merseru, ali nije izabran na NBA draftu, iako je taj univerzitet povukao iz upotrebe njegov dres sa brojem 21, jer ih je prvi put u istoriji uveo među 32 tima završnog turnira NCAA šampionata. To je bio znak da potraži angažman u Evropi i prva stanica bila je italijanska Pistoja 2014, potom je igrao za Kantu, Bon, Kolosos, da bi juna 2017. stigao u Cibonu, sa kojom se rastao poslije samo četiri mjeseca i jedne odigrane utakmice u ABA ligi. Prihvatio je poziv kluba iz grčke Patre u kojem je ostao tri sezone.

Četvrto je pojačanje Beograđana koji su doveli Korija Voldena, Lendrija Nokoa i Džordana Lojda dok je na meti još nekoliko igrača. Spominje se Met Džening koji je raskinuo saradnju sa Baskonijom, mada je evidentno da će iz FMP-a stići Duop Rit, Aleksa Uskoković, Aleksa Radanov i Stefan Đorđević. Sva ova pojačanja svjedoče da rukovodstvo tima radi ozbiljan posao te da će na startu takmičenja imati ekipu popunjenu na svim pozicijama koja je u stanju da odgovori izazovima u Evroligi i ABA ligi.

Odranije su tu Branko Lazić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Filip Čović, Marko Jagodić Kuridža, Nikola Jovanović, Vladimir Štimac, Ognjen Kuzmić, Majkl Odžo i Boriša Simanić, mada bi posljednja trojica lako mogla da napuste ekipu. Čarls Dženkins pojačao je Olimpijakos, Lorenca Brauna traži nekoliko klubova, dok nije poznat status Stratosa Perperoglua i Bilija Berona, mada se pretpostavlja da više neće biti članovi. Dušan Ristić ima ugovor sa ekipom, a prošlu sezonu proveo je u Astani kao pozajmljen igrač.

Novi tim koji će predvoditi legenda “crveno-bijelih” definitivno će biti spoj iskustva i mladosti, jer stranci imaju znanje stečeno igranjem Evrolige ili Evrokupa, dok pridošlice iz Železnika imaju veliki potencijal, ali i iskustvo iz regionalnog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana