Haos u Sloveniji zbog Prosinečkog: Pio je alkohol, pušio cigarete i kartao do zore

GS
Haos u Sloveniji zbog Prosinečkog: Pio je alkohol, pušio cigarete i kartao do zore

Fudbalski klub Olimpija iz Ljubljane oglasila se nakon konferencije za medije u kojoj je Robert Prosinečki žestoko napao čelnike kluba rekavši da nikada u karijeri nije radio s većim lažovima i prevarantima.

 Iz Olimpije su, između ostalog, istakli da Prosinečki nije slijedio klupsku filozofiju i vrijednosti i da je tokom priprema nekoliko puta kartao (kažu svaki dan) do četiri sata ujutru uz konzumiranje alkohola i cigareta.

"Robert Prosinečki je za danas u 13 sati najavio konferenciju za medije na kojoj će progovoriti o događanjima posljednjih dana i sedmica. Ali NK Olimpija Ljubljana prije toga želi ispričati svoju stranu priče.

Robert Prosinečki nekada je bio vrhunski fudbaler, a danas živi kako je navikao!Ne želi biti primjer igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula.

Ali niko ne zna da je tokom priprema stručni štab nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do četiri sata ujutro uz alkohol i cigarete.Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazivao zakazane treninge.

Na kraju, otkazao je trening bez konsultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije završetka priprema.Iz naše perspektive, sve ove činjenice same po sebi bile bi dovoljan razlog za razlaz s trenerom koji ovako radi u prvoligaškom društvu. Ali želimo ostaviti prošlost iza sebe i pozitivno gledati u budućnost!" prenosi Kliks.

Olimpija mijenja po nekoliko trenera godišnje, a prije Prosinečkog došlo je do razlaza i sa Savom Miloševićem. Prosinečki je prije Olimpije vodio Crvenu zvezdu i Zagreb, a bio je i selektor Azerbejdžana reprezentacije BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana