Haland i Serlot straše “orlove”

G.S.
Haland i Serlot straše “orlove”

BELFAST - Fudbaleri Srbije i Norveške u dijametralnim raspoloženjima dočekuju međusobni okršaj u baražu za Evropsko prvenstvo koji je zakazan za 8. oktobar.

U taboru “orlova” je tmurno i turobno nakon neslavnih izdanja na startu Lige nacije protiv Rusije (1:3) i Turske (0:0). S druge strane, u Skandinaviji je pjesma!

Momci sa sjevera su u ponedjeljak naveče deklasirali Sjevernu Irsku i to kao gosti - 5:1. Dvojica sjajnih golgetera, Erling Haland i Aleksander Serlot, poigravali su se sa odbranom “zelenih”, postigli su po dva gola i razvukli osmijeh na lice selektoru Larsu Lagerbeku.

Mlad po godinama, a veliki majstor na terenu, Haland, dobio je sjajne kritike od učitelja, koji ga svrstava u sam vrh svjetskog fudbala.

- Nikada u dugoj karijeri nisam vidio igrača koji je toliko mlad tako napredovao. Možda Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo jedino. Haland je jedinstven fudbaler i ima potencijal da se razvije u igrača svjetske klase. Ako pogledate kako igra u posljednjoj trećini terena, to je apsolutno top klasa - tvrdi Lagerbek.

Ima mladi Norvežanin još na čemu da radi.

- Možda bi morao da bude bolji u samoj igri, dok učestvuje u akcijama, ali i tu je na visokom nivou. Samo neka ga povrede poštede, biće jedan od najboljih igrača planete - podvukao je Lagerbek.

Na posljednjih 20 utakmica koje je odigrao za Borusiju Dortmund i reprezentaciju Norveške, Haland je postigao 19 golova. Istinska gol mašina. A ionako skromna srpska odbrana gutaće knedle pred duel sa supertalentovanim golgeterom.

Da muka ne ide sama pobrinuo se još jedan norveški vrhunski egzekutor - Aleksander Serlot. Najbolji strijelac turskog prvenstva na posljednje dvije utakmice reprezentacije postigao je tri pogotka. I ubijedio selektora Lagerbeka da su on i Haland savršena kombinacija.

- Lako je i zabavno igrati sa Halandom. Tako se dobro razumijemo na terenu da bismo mogli da igramo vezanih očiju - otkrio je Serlot poslije utakmice u Irskoj.

Zajić: Šanse su pola-pola

Bivši srpski fudbaler, a danas trener u Akademiji Vikinga, Bojan Zajić, otkrio je da su Norvežani visoko poletjeli i da očekuju rutinsku pobjedu protiv Srbije.

- Mene pak hrabri činjenica da će srpski reprezentativci odigrati niz klupskih utakmica dok ne dođe na red Norveška. Odigraće ih, naravno, i norveški igrači u raznim nacionalnim ligama, ali, čini mi se da predstojeći period do baraža više može da koristi Srbima. Nikome ne dajem prednost, šanse su 50-50, navijam, dakako, za Srbiju i smatram, takođe, da uopšte nije loše što igramo na gostujućem terenu - istakao je Zajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana