Goran Grbović ima zamjerku na rad bivšeg trenera “crno-bijelih”: Trinkijeri “ugasio” Partizanovo ognjište

Dejan Marić
Goran Grbović ima zamjerku na rad bivšeg trenera “crno-bijelih”: Trinkijeri “ugasio” Partizanovo ognjište

BEOGRAD - Proslavljeni košarkaš Partizana Goran Grbović zamjerio je sada već bivšem treneru “crno-bijelih” Andrei Trinkijeriju što je zapostavio domaće snage.

Odlazak harizmatičnog trenera uzburkalo je strasti u redovima najtrofejnijeg srpskog kluba. Trinkijeri je pričom i rezultatima “kupio” navijače, bio na dobrom putu da Partizan izvede na šampionski put, međutim, pandemija virusa korona zaustavila je juriš na titulu. I kada se očekivalo da Andrea počne sa sklapanjem mozaika za novi napad na krunu, digao je sidro. Nije pristao na smanjenje plate od 20 odsto te je preuzeo Bajern.

Grbović nije osudio Trinkijerijev manevar jer je, kako kaže, sve ovo samo biznis. Pa ipak, imao je jednu ozbiljnu zamjerku na njegov rad.

- Andrea nije vodio računa o onome što klub istinski jeste, a to su domaći igrači. Oni su nekad bili naš identitet, Partizanovo ognjište, a sada nemamo na šta da se grejemo - rekao je Grbović za “Glas Srpske”.

Promjena na klupi je, prema riječima našeg sagovornika, došla u zao čas. Proslavljeni as smatra da je iza trenera ostala velika rupa i minsko polje.

- Trenutak u kojem je Trinkijeri otišao je težak, a sama odluka je bolna. Situacija je delikatna, minsko polje moramo da deminiramo i krenemo ispočetka. Jer klub je ove godine u finansijskom minusu, globalna ekonomija je narušena i biće teško zadržati prethodni sistem.

Za kraj, Grbović je dodao da razumije razočarenje navijača, ali i istakao da nije riječ ni o kakvoj izdaji.

- Andrein šarm, priča i “ulazak” u navijače su dobro poznati. On je prepoznatljiv po tome i to je njegova metodologija. Bitno je da će ostati upamćen po dobroj statistici. Partizan je ove godine jako daleko dogurao. Trinkijeri je izvukao maksimum iz ekipe, ali je resetovanjem sezone izgubio pravo da kruniše svoj rad - zaključio je Goran Grbović.

Šćepanović nije rješenje

Vlado Šćepanović se spominje kao nasljednik Andree Trinkijerija. Grbović, međutim, ne vjeruje da je to dobro rješenje.

- Da se razumemo, nemam ništa protiv Vlade. Samo ne treba da se lomi preko kolena. Nisam za to da Šćepanovića potrošimo za nekih šest meseci, kao što smo uradili sa Nenadom Čankom i Perom Božićem. Tražiće se identični rezultati i zato pri izboru novog trenera treba biti jako oprezan - naglasio je Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana