Fudbaleri Veleža slavio protiv Željezničara

GS
Fudbaleri Veleža slavio protiv Željezničara

Fudbaleri Veleža su u prvoj utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas u Gabeli pobijedili ekipu Željezničara sa 3:1.

Golove za Velež postigli su Dejanović i 35., Anđušić u 71. i Haskić u 89. minuti, dok je Štilić bio strijelac jedinog gola za Željezničar u 49. minuti.

Izabranici trenera Amara Osim, koji je prvi put vodio neku ekipu protiv matičnog kluba, upisali su prvu pobjedu u sezoni. Na stadionu Goška u Gabeli savladali su starog rivala kojem je ovo ujedno bio i prvi poraz u sezoni.

Željezničar je bolje otvorio meč i stvorio dvije dobre prilike pred golom domaćih, ali se napadači “plavih” nisu najbolje snašli u pokušaju realizacije.

Velež je uzvratio preko Anđušića koji je prevario golmana Muftića, ali je pogodio stativu.

U 35. minuti domaći su poveli preko Dejanovića koji je iskoristio odlično dodavanje Pršeša i poslao loptu pored nemoćnog golmana Željezničara.

Do kraja poluvremena obje ekipe imale su po jednu priliku, Željezničar preko Galića čiji udarac brani Bogdanović, a Velež preko Pavića koji je pogodio prečku.

Početak drugog dijela donio je izjednačenje. Malić je ubacio u šesnaesterac Veleža a Štilić se našao sam na sedam metara te šutao u gol.

U nastavku susreta Velež je ponovo preuzeo inicijativu, a novu priliku imao je u 59. preko Pantelića koji se našao u dobroj poziciji ali je Muftić ovoga puta bio na mjestu.

Ipak, u 71. minuti novi gol za Velež. Sa lijeve strane prošao je Pavić i ubacio na vrh šesnaesterca, a Anđušić iz trka šuta glavom sa 15 metara i postiže pogodak.

Konačan rezultat postavio je Haskić u 89. minuti, nakon odlične asistencije Pantelića za pobjedu mostarskog tima.

Ostali susreti igraju se tokom vikenda. Borac i Igman se sastaju u subotu od 17 časova, dok od 21.00 igraju Sarajevo i Posušje.

U nedjelju igraju Tuzla City - Sloboda (17.00) i Široki Brijeg - Leotar (21.00).

Odgođen je susret Sloga - Zrinjski, prenosi agencija Fena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana