Fudbaleri Srbije dočekuju Azerbejdžan u meču u kome ne smiju pomisliti na kiks: Posljednja stanica pred Lisabon

G.S.
Fudbaleri Srbije dočekuju Azerbejdžan u meču u kome ne smiju pomisliti na kiks: Posljednja stanica pred Lisabon

BEOGRAD - Pred fudbalerima Srbije je posljednja prepreka do “finala” kvalifikacija u Lisabonu, a sudeći prema dosadašnjem toku kvalifikacija za Mundijal, ne bi smjeli da imaju problema protiv Azerbejdžana (Stadion “Rajko Mitić”, 20.45 časova).

Iza “orlova” je jedna od najlošijih utakmica od dolaska Dragana Stojkovića na klupu, ali najvažnije je da je ostvarena pobjeda u Luksemburgu. Situacija u grupi A je takva da će vrlo vjerovatno utakmica sa Portugalcima biti direktna borba za prvo mjesto, a da bi došli do toga, fudbaleri Srbije ne smiju večeras da naprave grešku. I Azerbejdžan je, baš kao i većina reprezentacija, znatno napredovao minulih godina, pa sve češće uspijeva da otkine bod nekom od favorita. Malo je nedostajalo da to uradi protiv Srbije u martu, ali je Aleksandar Mitrović po ko zna koji put spasio stvar. Selektor Stojković je i pred mečeve sa dosta jačim rivalima bio veliki optimista, pa je logično da pozitivno razmišlja uoči ovog duela, uz opasku da gosti imaju kvalitet.

- Ovaj meč shvatamo ozbiljno. To je dobra ekipa, koja može da napravi dosta problema protivniku. Moramo biti oprezni - naglasio je Stojković.

Na raspolaganju neće imati Filipa Đuričića i Strahinju Pavlovića, koji imaju po dva žuta kartona. Njegovi izabranici promašili su mnogo šansi u Liksemburgu, a on je pokušao da objasni zašto se to desilo.

- Bili smo tim koji je stvorio devet šansi za gol. Na kraju pobediti sa jedan, dva ili 3:0 ne menja ništa. Ne može svaka šansa biti gol. Analizirali smo poslednju utakmicu i mene jako raduje pristup naših igrača. Ozbiljno su shvatili, iako smo pored taktičke, tehničke, fizičke pripreme imali i psihološku pripremu. To je bila utakmica gde ne sme da se napravi greška. To nije lako. Sergej Milinković-Savić je pretrčao 12 i po kilometara, Dušan Tadić takođe, Dušan Vlahović 11,5... Sa te strane trener može biti zadovoljan ovim parametrima. Ljudi očekuju da se postigne četiri, pet golova, a to je nemoguće - rekao je.

Dodao je da će i dalje forsirati igru na gol više, a vrlo važnu ulogu u oba pravca dodijelio je Filipu Kostiću.

- Respektujemo svakog protivnika. Favoriti smo i ne bežimo od toga. To moramo da pokažemo na terenu. Svaka pobeda je bitna i donosi samopouzdanje. Verujem da će ova biti jako, jako bitna pred Lisabon. Spremno dočekujemo meč - naglasio je Kostić.

Grupa A

Srbija - Azerbejdžan (20.45), Portugalija - Luksemburg (20.45).

1. Srbija    6        4        2        0        13:7   14

2. Portugalija    5        4        1        0        11:4   13

3. Luksemburg     5        2        0        3        5:9     6

4. Irska     6        1        2        3        8:8     5

5. Azerbejdžan      6        0        1        5        3:12   1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana