Fudbaleri Partizana na teškom ispitu u Sočiju: Stanojevića brine vezni red i bekovi

G.S.
Fudbaleri Partizana na teškom ispitu u Sočiju: Stanojevića brine vezni red i bekovi

SOČI - Trener Partizana Aleksandar Stanojević na put u Soči, gdje će njegovi izabranici danas od 18 časova igrati prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije poveo je 23 igrača među kojima nema četvorice prvotimac, ali ni novog golmana Milana Lukača.

Povratnik u redove Partizana koji bi trebalo da zamijeni Vladimira Stojkovića još nije potpisao ugovor sa “crno-bijelima” na vrijeme za mečeve protiv Sočija, ali će Stanojević imati drugih briga pred gostovanje na stadionu “Fišt”.

U Rusiju nisu otputovali od ranije povrijeđeni bekovi Aleksandar Miljković i Ivan Obradović, ali ni mladi krilni fudbaler Nemanja Jović. On je doživio povredu na meču protiv Voždovca, dok u avionu za Rusiju nije bio ni Sejduba Suma. Na Gvinejca poslije propuštanja priprema još uvijek ne računaju u Humskoj, pa će ponovo u fokusu biti igrači koji su blistali protiv Voždovca - Danilo Pantić, Filip Holender, Lazar Marković...

Takođe, jedno od pitanja na koje će Stanojević do meča morati da odgovori je i ko će u veznom redu početi meč, da li će se ponovo odlučiti za tandem Saša Zdjelar - Miloš Jojić, ili će možda Aleksandar Šćekić biti “čovjek zadatka” protiv petog tima Rusije.

Novosadska Vojvodina 60 minuta kasnije, od 19 časova na “Karađorđu” će ugostiti austrijski LASK, koji je prošlu sezonu završio kao treći u nacionalnom šampionatu.

- LASK je stabilan evropski klub, koji ima sjajne rezultate u protekle dvije godine u Evropi. Pretprošle sezone su ispali u osmini finala Lige Evrope od Mančester Junajteda, prošle im je falio bod da prođu grupu. LASK ima ozbiljan igrački kadar, igraju direktan fudbal, dosta trče i fizički su jaki i disciplinovani. Njihovo najopasnije oružje je što igraju kao tim, nema individualaca. Napadaju sa velikim brojem igrača, najčešće u formaciji 3-4-3, nekada 3-5-2 - naglasio je trener “lala” Slavoljub Đorđević.

Problem za Vojvodinu je što Miljan Vukadinović i Mihajlo Nešković treniraju sa ekipom, ali neće igrati.

- Očekujem da dođe što više publike, da podrže ove momke, učinićemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat - dodao je Đorđević.

Od 21 čas na teren će fudbaleri i trećeg predstavnika Srbije, Čukaričkog, koji će na stadionu Partizana ugostiti švedski Hamarbi.

Velež u Švedskoj

Fudbaleri Veleža u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Konferencije gostovaće od 18.45 časova kod švedskog Elfsborga. Poslije eliminacije AEK-a i poraza u prvenstvu protiv Rudar Prijedoru u taboru “rođenih” vjeruju da mogu ostvariti dobra rezultat.

- Kada si pravi onda možeš izbaciti AEK, a kada nisi onda te dobije Rudar Prijedor. Nadam se da je to dobra opomena za nas, te da ćemo nešto naučiti. Moralo se to desiti kad tad, a možda je bolje što se desilo sada. Dobro smo skautirali Šveđane i mislim da će utakmica biti dosta teža u odnosu na AEK. Nadam se da ćemo ponoviti igru sa “Grbavice” i Atine protiv Grka - rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana