Fudbaleri Crvene zvezde nemaju luksuz da omanu protiv Ararata: Iskupljenje na Kipru

Dušan Repija
Fudbaleri Crvene zvezde nemaju luksuz da omanu protiv Ararata: Iskupljenje na Kipru

NIKOZIJA - Skorašnji odlazak na Kipar fudbalerima Crvene zvezde ostaće kao jedno od najneugodnijih putovanja, ali su igrom sudbine dobili priliku za popravni. Zbog dobro poznatih dešavanja u Jermeniji utakmicu plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope protiv Ararata odigraće u Nikoziji (19 časova), a popravni jednostavno moraju uspješno da apsolviraju.

Baš kao protiv Omonije ekipa Dejana Stankovića veliki je favorit i večeras, ali to mora da dokaže na terenu kako bi četvrtu godinu zaredom obezbijedila grupnu fazu i bar još šest evropskih mečeva. Potajno su se Beograđani nadali trećem uzastopnom plasmanu u Ligu šampiona, ali kada se to nije desilo, Liga Evrope potcrtana je crvenom olovkom. Ekspedicija “crveno-bijelih” čak je izvadila vize za putovanje u Jerevan, ali je zbog ratnog stanja UEFA ipak odlučila da meč preseli na Kipar.

- Nismo razmišljali gde ćemo igrati. Spremali smo utakmicu najnormalnije, u smislu da se igra kod njih. Sticajem okolnosti, situacija se menjala iz sata u sat, a poslednja odluka je da se putuje na Kipar. To ništa ne menja kada smo mi u pitanju. Znamo šta nam je činiti i šta treba da uradimo - da odigramo pravu utakmicu, jer je ovo lepa prilika da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu Lige Evrope - naglasio je Stanković.

Ararat je skup prilično poznatih i iskusnih pojedinaca predvođenih Francuzom Joanom Gufranom i na putu do plej-ofa dva puta je igrao produžetke. Jedva se izvukao protiv Fole Eš iz Luksemburga, a onda u šahovskoj partiji eliminisao i Celje.

- Temeljno smo analizirali protivnika. Znamo šta oni mogu, ali i šta ne mogu. Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izađe na teren. Ko god od igrača bude izašao znaće tačno šta treba da radi. Očekivanja i zahtevi od svih su velika. Od nas sve zavisi, a ja sam siguran da će naši momci, kada treba, pokazati da su pravi - zaključio je Stanković.

Put Nikozije krenulo je 20 aduta među kojima nema povrijeđenog Ričmonda Boaćija i suspendovanog Sekua Sanoga. Upravo je i to mjesto u sredini terena najveća dilema mladog stručnjaka. Jedna opcija je Njegoš Petrović koji nije igrao evropske mečeve ove sezone, a sa njim u timu odbrana bi sigurno imala bolji osigurač. Ukoliko se Zvezdin strateg odluči za ofanzivniju varijantu pored Gelora Kange bi mogao da stane Veljko Nikolić, sa kojim bi “crveno-bijeli” sigurno imali još više napadačkih opcija. Bilo kako bilo, prolaz je vrijedan dodatnih i sigurnih 2,9 miliona evra, što u ovom trenutku nije nimalo zanemariva cifra za šampiona Srbije.

Garsija Arisov

Sapunica oko prelaska Matea Garsije bliži se kraju jer je Argentinčev menadžer uspio da “izboksuje” veća primanja od 350.000 evra po sezoni za svog klijenta. Zvezda i Grci su odavno sklopili sporazum koji Beograđanima donosi 1,3 miliona evra obeštećenja i 50 procenata od iduće prodaje, ali je problem bila plata fudbalera. Ipak i to je sada riješeno, pa će Garsija vrlo brzo spakovati kofere i pridružiti se Arisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana