Fudbaleri Crvene zvezde jure minus jedan protiv Kairata: Ispit sezone već u julu

G.S.
Fudbaleri Crvene zvezde jure minus jedan protiv Kairata: Ispit sezone već u julu

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde večeras (20.30) moraju da odigraju najbolju partiju od starta sezone kako bi eliminisali Kairat i nastavili put ka Ligi šampiona.

Partija i rezultat (1:2) iz prve utakmice drugog kola kvalifikacija za elitno takmičenje stavila je ekipu Dejana Stankovića pod veliki pritisak, jer su očekivanja da se nastavi niz ulazaka u grupnu fazu jednog od dva najbolja sa naglaskom na elitu. Kazahstanci su se pokazali kao ekipa koja umije da iskoristi i najmanju grešku, ali su u Beograd doputovali desetkovani. U Almatiju su zbog pozitivnih nalaza na virus korona ostali strijelci Hoze Kante i Maki Banjak, golman Staša Pokatilov i vezni fudbaler Ajbola Albikino, pa će “crveno-bijelima” utoliko biti lakše. Međutim, ni domaći nisu bez hendikepa pošto će na “Rajku Mitiću” biti samo djeca do 14 godina zbog slučaja “Ibrahimović” iz prošle sezone... Bilo kako bilo, ovo je za Stankovićev tim ispit sezone bez obzira što još nije prošao ni jul. U slučaju da nadoknade minus od jednog gola u džepu bi imali grupnu fazu Lige konferencija, bili na prolaz od Lige Evrope i dva koraka udaljeni od onog čemu se svi nadaju.

- Ako budemo na nivou ne bi trebalo da bude problema. Izvukli smo mnogo stvari iz prve utakmice koje nisu funkcionisale. Neće se ponavljati, radili smo pažljivo na tim detaljima. Prošle godine kada smo igrali kvalifikacije priželjkivao sam taj revanš, jer se igrao samo jedan meč. Nije moglo da bude popravnog. Sada imamo šansu da ispravimo sitnice i greške koje smo napravili u Kazahstanu - rekao je Stanković.

Velikih promjena u timu neće biti, a novinarima je rekao “vi ste tu da licitirate, ja sam tu da menjam...”.

Očekuje da Kazahstanci zbog povoljnog rezultata i kadrovskih problema isključivo obrate pažnju na defanzivu.

- Uglavnom igramo protiv bunkera. Nekada je teže, a nekada lakše probiti. Uglavnom, jedan raniji gol mnogo toga reši... Može da odluči jedan prekid. Radimo na detaljima i prekidu, jer je to prošle godine bilo naše najjače oružje. Moramo da se trudimo da rano postižemo golove, ili da imamo dobru reakciju posle izgubljene lopte. Sa sve Evropom 85 odsto mečeva ćemo igrati protiv bunkera - rekao je Stanković.

Dobra stvar za njega je što su svi igrači zdravi iako su Aleksandar Katai i Milan Gajić imali malih problema. Zato će moći da izabere najbolje što ima. Život u Zvezdi je takav. Početak sezone je bitan koliko i kraj. Možda i bitniji.

- Kada se mora to onda ima posebnu težinu. Ne tražim alibi, ali mi na početku igramo najvažnije mečeve. Jer tada imamo šansu da mnogo toga izgubimo. Lestvicu smo pomerili visoko, ali... Ne znam da li treba da kažem, ali reći ću. Titule se ne gube u junu ili avgustu. Polako... Znamo koliko vredimo, strpljen-spašen. Teže je bilo prošle godine, osećao se jači pritisak. Bilo je baš ozbiljno - zaključio je Stanković.

Problem u napadu

Na startu sezone Zvezda ima najviše problema u špicu. Milan Pavkov je van forme. Nikola Krstović se trudi, ali ne pogađa, a Luis Dioni je tek stigao.

- On je kasno došao na pripreme, ali momak radi dobro i trudi se da ih sustigne. Samo pametno i hrabro - rekao je Stanković koji nije otkrio ko će od njih trojice u špic.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana