Fudbaleri Crvene zvezde gostovanjem Hofenhajmu počinju nastup u Ligi Evrope: Neka se ponovi magična noć iz Kelna

G.S.
Fudbaleri Crvene zvezde gostovanjem Hofenhajmu počinju nastup u Ligi Evrope: Neka se ponovi magična noć iz Kelna

SINSHAJM - Četvrto uzastopno putovanje kroz grupnu fazu fudbaleri Crvene zvezde počinju gostovanjem kod prvog favorita grupe L Lige Evrope Hofenhajma (21 čas), ali ne smatraju da nemaju šansu.

Jeste ekipa u kojoj igra srpski reprezentativac Mijat Gaćinović nedavno deklasirala skoro nepobjedivi Bajern (4:1), ali je poslije toga doživjela dva poraza, pa Beograđani vjeruju da su dobro upoznali sve vrline i mane rivala. Ono što je jasno jeste da će domaćini tražiti brzu igru i u nekoliko poteza pokušati da dođu do gola Milana Borjana. To je stil igre koji je nametnuo Julijan Nagelsman, a pokušava da nadogradi još jedan mladi stručnjak Sebastijan Henes.

- Očekuje nas težak zadatak. Hofenhajm je dobro počeo sezonu, savladali su Bajern, ali sada pokušavaju da traže novi pobjednički put. Međutim, mi znamo šta se od nas očekuje i znamo naše ciljeve. Svjesni smo šta treba da uradimo, analizirali smo protivnika i vjerujemo da možemo do pozitivnog rezultata - rekao je napadač Zvezde Dijego Falćineli.

Teško je reći koji trener ima više problema oko sastavljanja tima. Za Zvezdu je dobro što za domaće neće nastupiti najbolji strijelac Andrej Kramarić, standardni defanzivci Ermin Bičakčić i Pavel Kaderabek, te njihova zamjena Nuhu Kasim. Najveća prijetnja po gol šampiona Srbije biće Munas Dabur, stari poznanik "crveno-bijelih" iz epskih okršaja sa Salcburgom.

Sa druge strane, ni Dejan Stanković ne može mirno da spava jer se još u pogon nisu vratili Gelor Kanga i Mirko Ivanić koji su preležali virus korona, a još nije spreman ni junak posljednje pobjede Zvezde na tlu Njemačke protiv Kelna, Ričmond Boaći. Navijači se nadaju da bi ovaj put neko drugi mogao da postane junak, a mladi Veljko Nikolić dodatno raspiruje maštu samouvjerenošću.

- Idemo po tri boda. Što da ne pobedimo, mi smo Crvena zvezda? Hofenhajm nije veći klub od nas. Verujem da možemo da trijumfujemo - veliki optimista je Nikolić.

U prilog njegovoj priči o veličini klubova ide i lijepo predstavljanje nekadašnjeg prvaka Evrope na zvaničnom sajtu i društvenim mrežama mladog kluba iz Sinshajma.

- Zvezda je jedan od najuspješnijih klubova svijeta, koji je proizveo niz velikih igrača kom nema kraja: Dragan Stojković, Darko Pančev, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović i Nemanja Vidić su neka od velikih imena - dočarali su u Hofenhajmu veličinu svog rivala navijačima, kojih ipak neće biti na tribinama zbog pandemije virusa korona. U drugom meču grupe L Liberec dočekuje Gent.

Evropsko proljeće

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić poručio je pred put u Njemačku da je cilj proleće u Evropi.

- Ne znam šta će biti presudno protiv Hofenhajma, ali svaki bod je važan. U pitanju je dobar nemački klub, videćemo gde možemo šta da osvojimo. Cilj je da prođemo dalje, da budemo prvi ili drugi na tabeli i dočekamo proleće u Evropi - rekao je Džajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana