Dresovi sa vječitog derbija biće na aukciji za pomoć osoba sa invaliditetom

GS
Dresovi sa vječitog derbija biće na aukciji za pomoć osoba sa invaliditetom

Dresovi sa derbija između Crvene zvezde i Partizana biće dati na prodaju, a prikupljena sredstva će biti donirana u humanitarne svrhe, saopštili su crno-beli.

Proljetni prvenstveni derbi, 164. po redu, biće odigran u srijedu od 18.00 na stadionu “Rajko Mitić”.

Na inicijativu Beogradskog maratona i uz podršku uprava dva kluba, kao i Zajednice fudbalskih klubova Super lige, ovaj “vječiti” derbi, osim velikog sportskog značaja, imaće i svoj humanitarni karakter.

Ovogodišnji 34. Beogradski maraton biće održan 16. maja pod sloganom “Bez barijera” kao znak podrške i solidarnosti sa osobama sa invaliditetom.

“Želja nam je da ukažemo na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom, kao i da stvorimo uslove za konkretna rješenja - radi uklanjanja mentalnih i fizičkih barijera kako bi se osobe sa invaliditetom što efikasnije uključile u redovne tokove života”, navodi se u saopštenju Partizana.

U periodu od derbija do Beogradskog maratona organizovaće se prodaja dresova fudbalera Crvene zvezde i Partizana u kojima će igrati utakmicu, a radi prikupljanja sredstava za unapređenje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom osoba sa invaliditetom, prevashodno mladih i djece.

O konkretnim ciljevima i načinu prodaje dresova javnost će uskoro biti obaveštena, kao i o postignutim rezultatima po završetku cele akcije, naveo je Partizan.

Partneri u realizaciji celog projekta su i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Srpski filantropski forum, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana