Dodik: Dešavanja u Melburnu pokazala da nema slobode i prava čovjeka

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su dešavanja u vezi sa učešćem najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića na teniskom turniru u Australiji pokazala da se svijet potpuno promijenio i da nema slobode i prava čovjeka da odlučuje o svom životu na način na koji on misli da može.

Dodik je rekao da se nada da će Đoković na kraju, ipak, igrati na Otvorenom prvenstvu Australije jer bi uskraćivanje da učestvuje bilo gubitak za Australiju i taj turnir, a ne za srpskog tenisera. "U svakom slučaju, uskratiti eventualno takvoj teniskoj veličini i čovjeku koji je broj jedan u svijetu da igra - to je gubitak i za njih i za lokalni turnir, a ne za Novaka", rekao je Dodik novinarima iz Srpske u Beogradu.

Australijske vlasti jutros su po drugi put ukinule vizu Novaku Đokoviću. Advokat Stiven Lojd, koji zastupa Vladu Australije u slučaju protiv Đokovića, izjavio je da će se Đoković sutra u 8.00 časova po lokalnom vremenu pojaviti u njegovoj kancelariji, te da neće prije toga biti u pritvoru.

Đokovićev advokat Nik Vud zatražio je od sudije da razmotri mogućnost održavanja punog saslušanja u nedjelju, 16. januara, usljed zabrinutosti pravnog tima zbog vremena, jer odbrana želi da se odluka o procesu donese prije Đokovićevog prvog meča na Australijen openu u ponedjeljak, 17. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana