Đoković: Tužan dan, jednostavno mi se nije igralo

G.S.
Đoković: Tužan dan, jednostavno mi se nije igralo

Najbolji teniser svijeta poslije poraza od Lorenca Sonega istakao je kako ovo jako tužan dan zbog smrti mitropolita Amfilohija.

Srpski teniser izgubio je ubjedljivo od Italijana i nakon susreta je istakao “kako je odradio ono zbog čega je došao”.

- Jako tužan dan. Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osjetim predivnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina - rekao je Đoković.

- Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sjećamo njega i da sa osmjehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u posljednje vrijeme, koje je bilo jako turbulentno u Crnoj Gori; naravno iz političkih razloga. Dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je narodu pravi primjer kako treba da se čuva kulturno nasljeđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala - rekao je srpski teniser.

Najbolji teniser svijeta kaže da mu se jednostavno nije igralo.

- I nije mi se igralo, da budem iskren. Nije toliko uticala tužna vijest; jeste uticala, ali nije u tolikoj mjeri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Ali, generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam htio da odradim i zbog čega sam došao. Jako čudan dan. Tako je, kako je. Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti sa porodicom, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim snažno i na najbolji mogući način - zaključio je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana