Đoković i Veličković-Momčilović najbolji u izboru Udruženja sportskih novinara Srbije

Tanjug
Foto: Olimpijski komitet Srbije

BEOGRAD- Najbolji teniser svijeta Novak Đoković najbolji je sportista Srbije za 2020. godinu, dok je najbolja sportistkinja posthumno strelkinja Bobana Veličković - Momčilović, u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije.

Dodjeljene su i tradicionalne novinarske nagrade - "Zlatno pero" dobio je Dušan Jocić (Narodne novine), "Zlatni mikrofon" pripao je Nenadu Milovanoviću (Arena sport), dok je nagrada za "Ekskluzivnu vest" otišla u ruke Đorđa Matić (Mocart sport). On je nagrađen za vijest da košarkaš Milan Mačvan završava karijeru, u periodu kad je bio novinar portala nova.rs.

Nagradu "Zlatna kamera" dobili su Predrag Milosavljević i Srđan Stevanović (Agencija Starsport), dopisnik godine je Aleksandar Daišević, dopisnik Sportskog žurnala.

Priznanje "Branka Prelević" dobila je Jelena Medić iz Blica za serijal "Majke šampioni", a za "Ekskluzivni televizijski prilog" nagrađen je Srđan Radojević (Sportklub) za podkast "Blok po blok".

Nagrada "Najlepša televizijska priča" pripala je Marku Ljubomiroviću sa internet portala RTS-a, za priču "Žoc, Kića i Maršal", dok je za "Televizijski izdavački poduhvat" nagrađena Katarina Sinđelić iz PGM Netvork-a, za dokumentarni film "Kako postati kraljica".

Pisani izdavački poduhvat napravili su Dejan Stevović iz Sportskog žurnala i Ivan Cvetković iz Politike, autori Monografije "Medalje Beograda".

Najbolji mladi novinar je Bojan Marinković sa Sportkluba, a priznanje za životno djelo dobili su: Jovan Jovanović, Zvonko Mihajlovski, Lazo Bakmaz, Nebojša Paraušić i posthumno Srđan Suki Sulejmanović.

Svi nagrađeni dobili su poklone prijatelja USNS Kompanija "Sterling" i "Siptrade", a za dobitnike Zlatnog pera i Zlatnog mikrofona Studentsko odmaralište Beograd obezbijedilo je šestodnevni porodični boravak uz pun pansion u njihovom objektu na Zlatiboru.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana