Đoković citirao Teslu: "Tamo utjehe nema, to je rupa bez dna"

G.S.
Đoković citirao Teslu: "Tamo utjehe nema, to je rupa bez dna"

Novak Đoković još nije završio sezonu, jer se najbolji teniser svijeta se priključio Dejvis kup timu Srbije u Inzbruku i ovim povodom iskoristio je priliku da podijeli citat Nikole Tesle.

Đoković na svakom koraku ističe koliko mu je važno da igra za svoj nacionalni tim, pa donosi pozitivnu energiju na svakom koraku, a inspiraciju obično traži u liku i djelu Nikole Tesla.

Najbolji teniser svijeta objavio je citat Nikole Tesle na oduševljenje svojih fanova.

Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovjek treba da bude sam svoj ljekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi ljekovi i najbolji ljekari. Podsvijest modernog čovjeka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima. Podsvijest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata", navodi se u citatu, u kom se navodi slijedeće:

"A šta je čovek bez mira u duši? Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utehu u materijalnim stvarima. Tamo utehe nema, to je rupa bez dna.Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje isceljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobedi većinu bolesti."

Srbija igra svoje mečeve u Dejvis kupu 26. i 27. novembra protiv Austrije i Njemačke, a u četvrtfinale će se plasirati šest pobijednika grupa i dva najbolja drugoplasirana tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana