Desetkovana Crvena zvezda juriša na Mitjiland (18.45): Hrabro, pa šta bude!

G.S.
Desetkovana Crvena zvezda juriša na Mitjiland (18.45): Hrabro, pa šta bude!

BEOGRAD - Hrabro, odgovorno i koncentrisano. To je recept po kojem će se desetkovana Crvena zvezda večeras suprotstaviti Mitjilandu, u utakmici trećeg kola Lige Evrope (18.45 časova).

“Crveno-bijeli” su u prve dvije runde na pleća bacili Bragu (2:1) i Ludogorec (1:0) pa sa maksimalnim učinkom i dozom umjerenog optimizma dočekuju zahtjevan ispit u Skandinaviji.

Pa ipak, planove Dejanu Stankoviću i saradnicima umnogome je poremetila infekcija virusom korona, koja je ne tako davno iz stroja izbacila gotovo pola tima. Neki igrači su se vratili u pogon, a neki poput Aleksandra Kataija, Milana Pavkova, Rišarija Živkovića nisu. Uz to, Veljko Nikolić je povrijeđen.

Poker “crveno-bijelih” asova je ostao kući i večeras neće biti u prilici da napadne Dance. A koga nema, bez njega se može. I mora.

- Katai je imao koronu i potreban mu je oporavak. Nije strašno, ali ako ima i minimalan problem ne želimo da rizikujemo. Sale, Pavkov, Živković i Nikolić će ostati u Beogradu. Imamo ozbiljne kadrovske probleme, ali nećemo se predavati - pojasnio je Stanković.

Srpski šampioni su u vrlo sličnoj situaciji bili i pred drugi ispit u Bugarskoj. I položili su ga visokom ocjenom, na krilima sve boljeg Gelora Kange, koji će i u Herningu biti jak Zvezdin adut.

- Činjenica da smo uspevali da ostvarimo uspehe uprkos svim dosadašnjim problemima je pohvala momcima. Nije to ista Zvezda, a pravimo rezultat. Zadovoljan sam jer je tako. Igrači na svoj način brane boje. Ne znamo kako će proći utakmica, ali želimo da učestvujemo u svakoj, da se pitamo, da kontrolišemo meč, da kada dođe do 50:50, da prevagne na našu stranu. Moramo biti hrabri i koncentrisani. O plasmanu u narednu rundu ne razmišljam, samo o pobedi nad Mitjilandom - zaključio je Stanković.

Iskustvo

Ono što hrabri Stankovića i saradnike je to što su “crveno-bijeli” posljednjih godina sakupili ozbiljno evropsko iskustvo.

- S obzirom na prosek godina, dosta smo iskusniji i stariji od Danaca. Naši igrači imaju iskustva u ovakvim duelima. Otvorili smo dobro grupnu fazu i nema razloga da ne nastavimo tako, ali da će biti teško - biće. Rival je dobra ekipa, sa kvalitetnim mladim igračima, i neće biti lako, ali iskustvo je na našoj strani - dodao je Deki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana