Dejan Stanković u problemima pred meč sa Hofenhajmom: Po novu pobjedu bez obzira na probleme

G.S.
Dejan Stanković u problemima pred meč sa Hofenhajmom: Po novu pobjedu bez obzira na probleme

BEOGRAD - Problemi nisu zaobišli trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića pred susret petog kola Lige Evrope protiv Hofenhajma, koji je na rasporedu večeras od 18.55 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

Povrede i virus korona kroje tim Stankoviću, koji je istakao da ne želi to uzimati kao alibi već da oni koji se nađu na terenu moraju dati svoj maksimum i da neće biti nimalo lako protiv takođe desetkovane ekipe. On ne može da računa na povrijeđene Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, te Milana Rodića koji se tek oporavio od virusa korona, ali nije spreman, baš kao ni Marko Gobeljić, koji dugo vremena nije imao takmičarski meč. Glavobolju mu je zadao i Aleksa Vukanović koji čeka rezultat testiranja, jer se sumnja da je inficiran koronom.

- Opet smo u deficitu sa igračima. Ne prija kada se dan pred utakmicu iznenada nešto desi. Siguran sam da ćemo izvući maksimum, jer nam ovaj susret donosi mnogo. Adaptiramo se svaki dan u novonastaloj situaciji. Radili smo testiranja, čekamo još neke rezultate. Verovatno ćemo imati još nekog pozitivnog. Ovo sa Aleksom nas je malo poremetilo, moguće je da će biti promene u formaciji - naveo je trener Zvezde.

Svijetla tačka je povratak u tim Gelora Kange i Sekua Sanoga.

- Ovo je sklop fenomenalnih momaka, ljudi koji su spremni i na svoju štetu da urade stvari za dobrobit kluba, ekipe i rezultata. Ne bojim se, ko god da izađe na teren, znam da će biti pravi - istakao je Stanković.

Zvezda je 99 odsto osigurala prolazak u drugu fazu Lige Evrope, a potrebna joj je pobjeda sa tri gola razlike ako želi prvo mjesto na tabeli.

- Kada treba da dobiješ 3:0, moraš mnogo da rizikuješ, da se otvoriš. Idemo na pobedu, iz organizovane igre. Fudbal je čudna igra, nikad ne znaš kako će se namestiti utakmica. Bitno je da budemo kompaktni. Dobra organizacija i kalkulisani rizik. Pristup 11 momaka koji izađu i onih sa klupe mora da bude stoprocentan. I, onda polako, minut po minut - naveo je trener “crveno-bijelih”.

Pohvalno je govorio o narednom rivalu.

- Igramo protiv dominantne ekipe u našoj grupi. Rezultati to govore. Možda imaju problema u Bundesligi, ali to nije merilo. Oni su u našoj grupi favorit. Videćemo sa kakvim timom će i oni doći, da li će biti standardno, da li će kalkulisati, odmarati... Njima je Bundesliga mnogo bitna i imaju problema - rekao je Stanković.

Nijemci u Beograd dolaze sa željom da ovjere prvo mjesto, a evidentno je da će doći oslabljeni, te u ekipi vjerovatno neće biti Andreja Kramarića, Štefana Poša, Kevina Akpoguma, Rajana Sesenjona, Kristofa Baumgartnera, Diadija Samasekua, Florijana Griliča... U igri nisu samo tri boda, nego i milion evra, koliko donosi prvo mjesto u grupi.

Grupa L

1. Hofenhajm       4        4        0        0        13:1   12

2. C. zvezda          4        3        0        1        9:4     9

3. Liberec 4        1        0        3        2:12   3

4. Gent        4        0        0        4        2:9     0

Crvena zvezda - Hofenhajm (18:55), Gent - Liberec (18:55).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana